enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5873
EURO
36,2323
ALTIN
2.986,39
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C

Lenovo, önceki çeyreğe göre performans iyileştirmeleri sağladı, yapay zeka liderliğine hız verdi

Teknoloji devi Lenovo, açıkladığı ikinci çeyrek sonuçlarına göre 14.4 milyar dolar ciro ve 273 milyon dolar net gelir elde etti. (*Hong Kong Dışı Finansal Raporlama Standartları (HKFRS)[1] bazında) Brüt kar marjı yıllık bazda % 17,5’e yükselerek ikinci çeyrekte rekor bir seviyeye ulaştı.

Lenovo, önceki çeyreğe göre performans iyileştirmeleri sağladı, yapay zeka liderliğine hız verdi
23.11.2023
2
A+
A-

Lenovo, önceki çeyreğe göre performans iyileştirmeleri sağladı, yapay zeka liderliğine hız verdi

Teknoloji devi Lenovo, açıkladığı ikinci çeyrek sonuçlarına göre 14.4 milyar dolar ciro ve 273 milyon dolar net gelir elde etti. (*Hong Kong Dışı Finansal Raporlama Standartları (HKFRS)[1] bazında) Brüt kar marjı yıllık bazda % 17,5’e yükselerek ikinci çeyrekte rekor bir seviyeye ulaştı. Grubun çeşitlendirilmiş büyüme motorları güçlü performans sunmaya devam etti. PC dışı işlerden elde edilen gelir, bir önceki yıla göre üç puan artışla grup gelirinin % 40’ını oluşturdu. Çözüm ve Hizmetler Grubu, 1,9 milyar dolar ciro ve % 20 faaliyet kârı ile ikinci çeyrekte hem ciro, hem de kâr rekoru kırdı. Akıllı Cihazlar Grubu da ikinci çeyrekte hem bilgisayar sevkiyatları, hem de aktivasyonlar kategorisinde dünyada lider konumunu korudu.

Lenovo Türkiye son 3 senedir Türkiye PC pazarının lideri 

Lenovo Türkiye, pazarda yine güçlü bir performans ortaya koyarak 2023’ün 3. çeyreğinde IDC Türkiye PC Market Data Raporu’na göre toplam PC pazarında % 18.9 pazar payı ile ve KOBİ pazarında da % 34.7 pay ile pazar birincisi oldu.  Lenovo Türkiye, 2023’ün ilk 3 çeyreğini, toplam PC pazarında % 19.8 ve toplam tüketici dizüstü bilgisayar pazarında da % 18.5 ile birinci olarak tamamladı.

Yapay zekanın yarattığı fırsatlardan yararlanmaya devam edecek

Teknoloji sektörü genelinde toparlanmanın net belirtilerini gören grup, bu çeyrekte performansının iyileşmesine önemli katkı sağlayan etkenlerin, stratejisini güçlü bir biçimde yürütmesi, operasyonel mükemmellik ve inovasyona sürekli yatırım yapması olduğunu ifade ediyor. Hibrid yapay zeka modeli, cepten buluta bilgi-işlem olanakları, güçlü ekosistemi ve işbirlikleri ve giderek büyüyen yapay zeka teknolojileri ve kabiliyetleriyle Lenovo, yapay zekanın yarattığı fırsatlardan yararlanmaya devam edecek. Şirketin inovasyon ve özellikle de yapay zeka alanında yapmayı sürdürdüğü yatırımlar, Lenovo’nun yapay zeka desteğiyle ciddi bir hızda büyüme olanağını desteklerken sürdürülebilir büyüme ve kârlılığına da ön ayak olacak. 

Lenovo CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Yang Yuanqing, sonuçlar hakkında şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz çeyrekte makro sorunlara karşın, teknoloji sektöründe net toparlanma belirtileri gördük. Güçlü uygulamalarımız, operasyonel mükemmelliğimiz ve inovasyona yaptığımız sürekli yatırım sayesinde bir önceki çeyreğe göre performansımızı artırarak toparlanmaya doğru cesaret verici bir ilerleme sağladık. Akıllı dönüşüm stratejimizi kesintisiz bir şekilde yürüterek, yapay zeka ekosistemimizi ve iş birliklerimizi daha da güçlendirerek, faaliyetlerimiz için sürdürülebilir büyüme sağlamak amacıyla her işletme ve her birey için hibrid yapay zeka uygulamalarını mümkün kılmak üzere cepten buluta kadar tüm yapay zeka olanaklarımızdan yararlanacağız.”

Lenovo, yapay zeka liderliğine hız verdi

Lenovo için yeni bir alan olmayan yapay zeka, şirketin dijital ve akıllı dönüşümün stratejisinin odak noktasında yer alıyor. Ekim’de düzenlediği yıllık Tech World inovasyon etkinliğinde “Herkes için Yapay Zeka” vizyonunu ana hatlarıyla ortaya koyan Lenovo, özel, genel ve kişisel temel modellerinin yapay zekayı herkesin kullanımına sunmak amacıyla güvenlik ve gizlilik konusunda bir arada bulunduğu hibrid yapay zeka modeline yoğunlaştı. Lenovo’nun vizyonu, yapay zeka uygulamalarına sahip bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletlerin yanı sıra, yapay zekaya hazır ve yapay zeka ile optimize edilmiş altyapı, çözümler ve hizmetler gibi zengin bir akıllı cihaz portföyü içeriyor. Geçtiğimiz çeyrekte duyurulduğu üzere Lenovo, “Herkes için yapay zeka” vizyonunu gerçekleştirmekle kalmayıp, aynı zamanda şirketin tamamı için sürdürülebilir büyümeyi destekleyebilecek yapay zeka temelli inovasyonlar için 1 milyar dolar daha yatırım yapmayı amaçlıyor.

Çözüm ve Hizmetler Grubu’nda (SSG/ÇHG) rekor ciro ve işletme karı 

Lenovo Çözüm ve Hizmetler Grubu, 1,9 milyar dolar ciro ve % 20 faaliyet kârı ile ikinci çeyrekte hem ciro, hem de kâr rekoru kırdı. ÇHG’nin temel kâr etkeni, destek hizmetleri ve yazılımları oldu. Yönetilen hizmetler ile proje ve çözüm hizmetleri ikinci çeyrekte daha da genişleyerek önceki yıla göre üç puan artışla şu anda ÇHG cirosunun % 56’sını oluşturdu. ÇHG; Dijital İş Yeri Çözümleri (DWS), Hibrid Bulut ve sürdürülebilirlik çözümleri ve hizmetleri gibi öne çıkan ürünlerinde güçlü bir ivme kazandı. 

Altyapı Çözümleri Grubu (ISG/AÇG): Depolamada tüm zamanların ciro rekoru

Sektörde makroekonomik zorlukların, ekonomik yavaşlamanın ve platform değişiminin kaçınılmaz etkisiyle, AÇG’nin cirosu bir önceki yıla göre düşüş gösterek 2 milyar dolar oldu. Depolama, yazılım ve hizmetlerde güçlü performans sunan ISG, Yüksek Performanslı Bilişim (HPC) ve Uç Nokta büyümesini destekledi. Depolama faaliyetleri tüm zamanların ciro rekorunu kırarak Lenovo’nun dünyanın en büyük üçüncü depolama sağlayıcısı olmasını sağladı. Hibrid yapay zeka gelişirken, Lenovo’nun zengin altyapı ürün ve çözüm portföyü göz önünde bulundurulduğunda, gelecekte büyümeyi ve küresel ICT altyapı pazarının çeşitlenmesini sağlayacak.

Akıllı Cihazlar Grubu (IDG / ACG): Pazar liderliğini sağlamlaştırıyor

Pazardaki zorluklara karşın ACG, ikinci çeyrekte hem bilgisayar sevkiyatları, hem de aktivasyonlar kategorisinde dünyada lider konumunu korudu. Grup cirosu bir önceki yıla göre düşüş göstererek 11,5 milyar dolar olurken, %7,4 ile sektörde öncü faaliyet kârıyla kârlılık esnekliğini korudu. Akıllı telefon faaliyetleri, genel olarak piyasanın durağan bir seyir göstermesine karşın, önceki yıla göre piyasadaki sevkiyat rakamlarının çift haneli bir oranla üstünde büyüme kaydetti. ACG, gelecek yıl üretken yapay zekadan eksiksiz bir biçimde yararlanarak yapay zeka destekli bilgisayarların piyasaya sürülmesi dahil olmak üzere yeni nesil yapay zeka destekli cihazların piyasaya çıkışına hız verecek. 

Geçtiğimiz çeyrekte önemli ESG ( Çevresel, Sosyal ve Yönetsel / Environmental, Social, Governor) başarıları elde edildi

Lenovo, geçtiğimiz çeyrekte aşağıdakileri içeren çeşitli ESG başarıları elde etti. Grup, 2023 Hang Seng Kurumsal Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmeye hak kazanarak BT sektöründe çevresel ve sosyal başarılar alanında en yüksek puanı kazandı. Grup ayrıca, Canalys Küresel Sürdürülebilirlik Ekosistemleri Liderlik matrisinde “Şampiyon” unvanına layık görüldü. EPEAT Climate+ tarafından belirlenen ilk ürün listesinde 400’den fazla kayıtlı ürünü bulunan Grup, EPEAT İklim Şampiyonu olmaya hak kazandı. EPEAT, elektronik ve teknoloji ürünleri alanında dünyanın önde gelen çevre dostu uygulamalar etiketidir.  Eylül ayında Lenovo, 2030 hedeflerini karşılamak amacıyla BM’nin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi için özel sektör eylemlerini hızlandırmaya yönelik BM Global Compact Forward Faster girişimine katıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.