enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,5413
EURO
35,1613
ALTIN
2.473,69
BIST
10.688,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

Küresel hava nakliyesinde Rusya krizi

Birçok devletin Rusya’ya hava sahasını kapatması ve Rusya’nın da karşı adım atması, küresel tedarik zincirinde baskı yaratabilir. Corona virüsü …

Küresel hava nakliyesinde Rusya krizi
01.03.2022
142
A+
A-

Birçok devletin Rusya’ya hava sahasını kapatması ve Rusya’nın da karşı adım atması, küresel tedarik zincirinde baskı yaratabilir.

Corona virüsü salgınından hali hazırda sert bir biçimde etkilenmiş olan küresel tedarik zinciri, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından çok sayıda devletin Rusya’ya hava sahasını kapatmasıyla daha fazla aksaklık ve maliyet enflasyonu ile karşı karşıya kalabilir.

Avrupa ile Japonya, Güney Kore ve Çin gibi Kuzey Asya ülkeleri arasındaki ticari taşımacılık, Rusya ve diğer devletler arasındaki karşılıklı hava sahası yasaklarının Avrupalı kargo uçaklarının Sibirya üzerinden uçmasını, Rus hava yollarının ise Avrupa üzerinden uçmasını engellemesiyle daha sorunlu hale geldi.

KÜRESEL HAVA NAKLİYESİNİN BEŞTE BİRİ ETKİLENDİ

Cargo Facts Consulting’in yöneticisi Frederic Horst, küresel hava nakliyesinin yaklaşık yüzde 20’sini gerçekleştiren hava yollarının hava sahası yasaklarından etkilendiğini belirtti.

Lufthansa, Air France, Finnair ve Virgin Atlantic hava sahalarının kapanmasına bağlı olarak şimdiden Asya’nın kuzeyine olan nakliye uçuşlarını durdururken, Korean Air Lines ve Japon ANA Holdings gibi Asya’nın büyük hava taşımacılığı şirketleri ve Orta Doğu’daki hava yolları şirketleriyse hâlâ Rus hava sahasını kullanıyor.

International Air Transport Association (IATA) verilerine göre hava nakliyesi oranı Aralık’ta 2019 yılındaki seviyesinin yüzde 150 üstüne çıkmıştı. (REUTERS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.