enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6075
EURO
36,4132
ALTIN
2.931,93
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Küçükbaş hayvan ıslahında yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğünde “Koyun ve Keçi Türü Hayvanlarda Ulusal Islah Programının Hazırlanması ve Yürütülmesine …

Küçükbaş hayvan ıslahında yeni dönem
07.07.2022
115
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğünde “Koyun ve Keçi Türü Hayvanlarda Ulusal Islah Programının Hazırlanması ve Yürütülmesine Dair Protokol” imzalandı.

ANKARA (İGFA) – Protokol, Hayvancılık (HAYGEM) Genel Müdürü Salih Çelik, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr. Metin Türker ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik tarafından imza altına alındı.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, yaptığı açıklamada yeni protokolün küçükbaş hayvan ıslahının dönüm noktası olacağını söyledi.

Yerli koyun ve keçi ırklarımızın ıslah çalışmalarının Bakanlığın iki ayrı Genel Müdürlüğü’nde yürütüldüğüne dikkati çeken Çelik, “TAGEM, Üniversitelerimiz ve Birliklerimizin de içinde yer aldığı Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Ülkesel Projesini, HAYGEM ise Merkez Birliğimiz ile yaptığı protokol kapsamında soykütüğü programını yürütmekteydi. Şimdi yeni protokol ile bu iki ayrı ıslah çalışması tek çatı altında birleştirilerek bir bütünlük sağlanmış oldu. Birliklerimiz ve yetiştiricilerimizin de talepleri bu yöndeydi. Dolayısıyla sektör olarak Bakanlığımızca atılan bu adımdan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Genel Başkan Çelik, Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişci’nin nezdinde protokole imza koyan Genel Müdürlere sektör adına teşekkür etti.

Protokolle ıslahta yeni bir sayfa açılacağına işaret eden Çelik, temel amaçlarının Türkiye’nin ihtiyacı olan yüksek vasıflı damızlık koç ve tekeleri yetiştirmek olduğunu söyledi. Çelik, yayımlanacak olan 2022 Yılı Tarımsal Desteklemeler Kararnamesinde yetiştiricileri tatmin edecek şekilde destekleme miktarının yer almasının ıslahtaki başarıya olumlu yansıyacağını ifade etti.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.