Ukrayna’nın Rusya’ya karşı kullandığı en büyük koz olan Bayraktar Türk SİHA’ları kendi alanında gelişimini sürdürürken bir yandan da birçok …
Ukrayna’nın Rusya’ya karşı kullandığı en büyük koz olan Bayraktar Türk SİHA’ları kendi alanında gelişimini sürdürürken bir yandan da birçok ülkenin radarına giriyor. Askeri kanadını güçlendirmek isteyen ülkeler Bayraktar satın alıyor, yeni çıkacak projelere de ilgi duyarak çeşitli anlaşmalara imza atıyor.
Eylül ayı itibariyle Türk savunma sanayisinin insansız hava araçları üreticisi Baykar’ın Bayraktar TB2 ihraç ettiği ülke sayısı 24’e çıktı, şirketin 2022 gelirlerinde ihracatın payı yüzde 98’e ulaştı.
40 ADET AKINCI ÜRETİLECEK
TEKNOFEST Karadeniz’de konuşan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, 400’ün üzerinde Bayraktar TB2, 20 civarında Bayraktar Akıncı üretildiğini aktarmıştı.
Baykar Teknoloji’nin 2023 planlamasından bazı detaylar ortaya çıktı. Planlamaya göre gelecek yıl 40 adet Bayraktar AKINCI üretilecek.
4 ÜLKEYLE İHRACAT SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki AKINCI için 4 ülkeyle ihracat sözleşmesinin imzalandığı da bildirildi.
BAYRAKTAR AKINCI ŞU ANA KADAR NELER YAPTI?
Yaz mevsiminde milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, kendisine ait milli havacılık irtifa rekorunu 45 bin 118 feete taşıyarak üçüncü kez kırmıştı.
AKINCI, yerli olarak geliştirilen ve ilk kez bir İHA’dan atılan LGK-82 (Lazer Güdüm Kiti) ile gerçekleştirdiği test atışında hedefi tam isabetle vurdu.
NATO unsurlarının da yer aldığı Anadolu Kartalı Tatbikatına katılan Bayraktar AKINCI B, gerçeğe yakın savaş ortamında verilen görevleri de başarıyla gerçekleştirdi. Milli TİHA AKINCI, Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi ile ilk kez Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bir tatbikata katılmış oldu.
AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde bulunan Bayraktar AKINCI TİHA’lar filo olarak toplu fotoğraf ve video çekimi için bir araya getirildi.