enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Keşan’da bozkurt zararlısı ile mücadele başladı

Keşan Ziraat Odası ayçiçeğinde bozkurt zararlısı mücadelesini gerçekleştiriyor.

Keşan’da bozkurt zararlısı ile mücadele başladı
13.06.2023
4
A+
A-

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Keşan Ziraat, ekipleri köyleri ziyaret ederek, açiçeğindeki bozkurt zararlısı mücadelesini gerçekleştirirken, ekipler bozkurt zararlısı ile ilgili üreticilere de açıklama yaparak bilgilendirmede bulundu.

Keşan Ziraat Odası teknik ekiplerinin sosyal medya hesaplarında da çiftçileri bilgilendiren paylaşımında, zararlıyla ilgili genel bilgi verilirken, bozkurt larvalarının birinci ve ikinci dönemlerinde bitkilerin taze sürgün ve yapraklarını yemek suretiyle zarar yaparlar ileri dönemlerinde gündüz toprak içerisinde hareketsiz , kıvrık bir şekilde dinlenirken, gece toprak yüzeyine çıkarak genç bitkileri toprak yüzeyine yakın yerden kök boğazından kesmek veya kemirmek suretiyle zarar verirdiklerinin altı çizildi.

Kimyasal mücadele konusunda da tavsiyeler de bulunan ekipler, paylaşımlarında, “Bir metrekare alanda 1-3 arasında bozkurt larvası bulunursa ilaçlama yapılır. İlaç; 10 kilogram kepeğe yarım kilogram toz şeker ve önerilen dozda ilaç kuru kuruya karıştırılır. Daha sonra 5 litre su ile karıştırılarak bir hamur halini alması sağlanır. Hazırlanan yem akşam üzeri eşit bir şekilde tarlaya ayçiçeklerinin dibine verilir” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.