Şiddet mağduru kadınların ve beraberindeki çocukların daha nitelikli hizmet alması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Buna …
Şiddet mağduru kadınların ve beraberindeki çocukların daha nitelikli hizmet alması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Buna göre; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) ile kadın konukevlerinde görevli personele “Pozitif Psiko-Terapi Temel Eğitimi” verildiği öğrenildi.
Şiddete maruz kalan kadınların güçlenmesi ve beraberindeki çocuklarla tekrar yaşamını kurgulayabilmesi amacıyla harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı‘ndan takdir toplayan bir hamle geldi. Bakanlık, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planında yer alan meslek elemanlarının mesleki kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla yeni bir eğitim programı oluşturdu.
Bakanlık, ilk başta 40 ilde olmak üzere UNİCEF işbirliğinde ŞÖNİM ile kadın konukevlerinde hizmet veren meslek elemanlarına “Pozitif Psiko-Terapi Temel Eğitimleri” vermeye başladı. Oluşturulan programına göre bu zamana kadar görevli meslek elemanlarına 5 modülden oluşan 200 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.
POZİTİF DÜŞÜNMEYİ ÖĞRENİYORLAR!
Bilgilendirici eğitimlerde ŞÖNİM ile kadın konukevlerindeki meslek elemanları, hizmet alanların gelişimlerini, sosyal hayata katılımlarını ve yaşam kalitesini arttırmayı destekleyici bilgilerin nasıl verileceğini öğreniyorlar. Aynı zamanda eğitimler, bireylerin gerçek yeteneklerini keşfetmesinde ve hizmet alanın olumsuz düşüncelerini pozitif olarak tekrar yorumlamaya da katkı sağlıyor.