enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5366
EURO
36,0058
ALTIN
3.010,56
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Kabuklu ve kuru meyve sektörünün devleri Londra’da buluşacak

Dünya genelinde kuru meyve ve kabuklu meyvelerin en üst istişare platformu Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi (International Nut and Dried Fruit Council-INC), bu yıl 40’ıncı kez 22-24 Mayıs’ta Londra’da düzenlenecek.

Kabuklu ve kuru meyve sektörünün devleri Londra’da buluşacak
18.05.2023
0
A+
A-

İSTANBUL (İGFA) – Küresel kuru meyve sektörünün aktörleri Londra’da bir araya geliyor.

INC Kongresi’nin kuru meyve endüstrisiyle ilgili tek uluslararası etkinlik olduğuna değinen Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi (INC) Türkiye Büyükelçisi Ahmet Bilge Göksan, EİB’nin uzun yıllardır INC Kongrelerine katılarak ülkemizi ve sektörümüzü temsil ettiğini söyledi.

Türkiye’nin fındık, incir, kayısı ve üzüm gibi birçok ürünün dünyadaki ana üretim merkezi olduğunu kaydeden Göksan, “Dünya genelinde 150’nin üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. INC Kongresi bu sene üç gün boyunca 60 farklı ülkeden kuru ve kabuklu meyve endüstrisindeki sektörünün önde gelen bin 300 ismini Londra’da bir araya getirecek. Birleşik Krallık 75 bin ton yurt içi tüketimiyle dünyadaki en büyük 15’inci kuruyemiş tüketicisi. En çok tüketilen kuruyemişler; kaju (%30), badem (%26), ceviz (), fındık () ve antep fıstığı (%6). Son 10 yılda, kuruyemiş tüketimi yılda yüzde 5 oranında arttı. Kuru meyve tüketiminde ise 92 bin 600 ton ile dünya çapında sekizinci tüketici ülke. Almanya’dan sonra en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ikinci pazar. Birleşik Krallık’a yıllık 154 milyon dolar kuru meyve ihracatı yapıyoruz. Tüm kuru ve kabuklu meyve endüstrisindeki ürünlerin rekolte tahminleri, arz, talep ve ticaretiyle ilgili en son istatistiklerini de irdeleyeceğiz” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.