Kabak çekirdeğinin bilinen faydaları dışında en çok da mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Özellikle de çok fazla tüketilmesinin ardından …
Kabak çekirdeğinin bilinen faydaları dışında en çok da mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Özellikle de çok fazla tüketilmesinin ardından mide de hazımsızlığın yaşanması durumunda az bir miktar kabak çekirdeği yemek, hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatmaktadır. Oldukça önemli bir lif kaynağı olan kabak çekirdeği, hazmı kolaylaştırdığı sindirim siteminin düzenli çalışmasına yardımcı olarak bağırsak sağlığını da korumaktadır. Ülkemizde oldukça fazla tercih edilen kuruyemişler arasında yer alan kabak çekirdeği, çok fazla tüketilirse tam tersi etki gösterebileceğinden daha ölçülü tüketmeye özen gösterilmelidir.
Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan kabak çekirdeği, hazmı kolaylaştırarak mideyi çok fazla yormaz. Bunun devamında da bağırsakların daha sistematik çalışmasını sağladığı için kabızlığa engel olmaktadır. İşte kabak çekirdeğinin faydaları şöyledir:
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan kabak çekirdeği, tüm vücudu toksinlerden arındırır. Özellikle mide ve bağırsak sağlığını koruyan kabak çekirdeği, mide ve bağırsak kanserine güçlü bir etkiye sahiptir.
Magnezyum eksikliğini en doğal şekilde karşılayan kabak çekirdeği, magnezyum eksikliğinden kaynaklı görülen mide bulantısına iyi gelir.
Faydalı yağ asitleri sayesinde mide kanserinin oluşmasına engel olur.
Mide ağrısına iyi gelir.
Lif bakımından oldukça zengin olan kabak çekirdeği, mide yanmasını rahatlatır.
Hazmı kolaylaştıran ve mide hastalıklarına iyi gelen kabak çekirdeği, sindirim sistemi rahatsızlıklarına de oldukça faydalı olduğu için bağırsak sağlığını da korumaktadır.
Kabak çekirdeği, solucan ve tenya dökmeye yardımcı olur.
Kabak çekirdeği, genellikle kavrulmuş halde satın alınır ve bu şekilde tüketilir. Kabak çekirdeği kavrulduğu zaman zengin vitamin ve mineral özelliği kaybeder ve tuz eklendiği için faydadan çok vücuda zarar verir. Kabak çekirdeği, çiğ olarak tüketilmelidir. Kabak çekirdeği her ne kazar zengin besin değerlerine sahip olsa da çok fazla tüketilmemesi gerekir.