enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

İsveç, soykırım zanlısını iade etti

İsveç Yüksek Mahkemesi, Micomyiza’yı Ruanda’ya iade etmek için yasal bir engel görmediğini belirterek gerekli işlemlerin ardından soykırım …

İsveç, soykırım zanlısını iade etti
27.04.2022
134
A+
A-

İsveç Yüksek Mahkemesi, Micomyiza’yı Ruanda’ya iade etmek için yasal bir engel görmediğini belirterek gerekli işlemlerin ardından soykırım zanlısını Ruanda’ya iade etti.

Ruanda Ulusal Kamu Savcılığı Kurumu (NPPA) Sözcüsü Faustin Nkusi, 49 yaşındaki Micomyiza’nın iadesi nedeniyle İsveç yargı makamlarına teşekkür etti.

Ruanda Hükümeti, İsveç’te yaşayan Micomyiza’nın iadesi için talepte bulunmuştu.

15 yıldır İsveç’in Göteborg şehrinde yaşayan Micomyiza, 2020 yılında İsveç’te tutuklanmıştı.

Ruanda’ya iade edilen Micomyiza, soykırım sırasında üniversite öğrencisiydi ve soykırımın işlenmesinde etkili olan Comite de Crise adlı bir grubun üyesiydi.

HUTULAR, 1994’TE TUTSİLERE KARŞI SOYKIRIM BAŞLATMIŞTI

Ruanda’da 1994’te Hutular, dönemin Devlet Başkanı Juvenal Habyarimana’nın uçağının düşmesinden sorumlu tuttukları Tutsilere karşı soykırım başlatmıştı.

Ülkede 100 gün süren katliamda, 800 binden fazla ılımlı Hutu ve Tutsi hayatını kaybetmişti.

Merkezi Tanzanya’da kurulan Ruanda Uluslararası Ceza Mahkemesi, yargıladığı 61 kişiyi ömür boyu hapis cezasına çarptırmış, 14’ünü aklamış ve 10 kişiyi de ulusal mahkemelere sevk etmişti.

Fransa’nın Ruanda soykırımındaki rolüne ilişkin dönemin Cumhurbaşkanı François Mitterrand’a ait arşivlerin tamamı, Fransa’nın Hutulara askeri, siyasi ve medyatik desteğini doğruladığı ve Fransız yetkililerin soykırım hazırlığı yapıldığına dair bilgilendirildiğini teyit etmişti.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.