enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5467
EURO
36,0305
ALTIN
3.003,19
BIST
9.462,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
11°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

İstanbullular Lale İle Yeniden Tanışıyor

“Tarihi Mirasımız: Lale” projesi kapsamında İstanbul Lale Vakfı tarafından 600 bin lale hediye edilmesi planlanıyor

İstanbullular Lale İle Yeniden Tanışıyor
10.04.2023
32
A+
A-

“Tarihi Mirasımız: Lale” projesi kapsamında İstanbul Lale Vakfı tarafından 600 bin lale hediye edilmesi planlanıyor

İstanbul Lale Vakfı, İstanbul’da lalenin görünürlüğünü artırmak amacı ile “Tarihi Mirasımız: Lale” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, lale çiçeğinin açtığı nisan ve mayıs aylarında devlet müzelerini ve kültür merkezlerini gezen misafirlere lale hediye edilecek.

Proje, Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde Müze Müdürü Ekrem Aytar ve İstanbul Lale Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Arslan tarafından başlatıldı. Önümüzdeki günlerde Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Müzesi, Atatürk Kültür Merkezi gibi mekanlarda da lale dağıtılacak. Lale soğanı ekim dönemi olan eylül ve ekim aylarında da ziyaretçilere lale soğanı hediye edilecek.

Lale, İstanbul’un simgesi olarak kabul edilen bir bitki. İstanbul lalesi özellikle 16. yüzyılın ikinci yarısı ile 18. yüzyıl arası en parlak dönemini yaşamış. Badem şekli çiçeği ve hançeri sivri yaprakları ile Avrupa lalelerinden çok farklı olan İstanbul lalesi 19. yüzyılda yok olmuş. İstanbul Lale Vakfı, lalenin bir Türk çiçeği olduğu olgusunu ulusal ve uluslararası düzeyde pekiştirmek, ülkemizde yeniden bilinirliğini artırmak, üretimini yaygınlaştırmak üzere çalışıyor. Vakıf, Lale Festivali ile aynı dönemde başlattığı “Tarihi Mirasımız: Lale” projesi ile lalenin bilinirliğini artırmayı hedefliyor.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.