enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5792
EURO
36,3708
ALTIN
2.911,96
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

İstanbul Eczacı Odası’ndan Sağlık Bakanlığı’na çağrı: HPV aşısı rutin aşı takvimine alınsın

İstanbul Eczacı Odası, 4 Mart HPV Farkındalık Günü dolayısıyla Sağlık Bakanlığı’na “HPV Gerçeği ve Aşılamanın Önemi” başlıklı bir dosya …

İstanbul Eczacı Odası’ndan Sağlık Bakanlığı’na çağrı: HPV aşısı rutin aşı takvimine alınsın
03.03.2022
149
A+
A-

İstanbul Eczacı Odası, 4 Mart HPV Farkındalık Günü dolayısıyla Sağlık Bakanlığı’na “HPV Gerçeği ve Aşılamanın Önemi” başlıklı bir dosya göndererek HPV aşılarının rutin aşı takvimine alınmasını istedi. Rahim ağzı kanseri, tüm dünya genelinde kadınlarda meme kanserinden sonra kansere bağlı ölümler içinde ikinci sırada yer alıyor.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Pınar Özcan, rahim ağzı kanserinin tüm dünya genelinde kadınlarda meme kanserinden sonra kansere bağlı ölümler içinde ikinci sırada yer aldığına dikkat çekti.

Rahim ağzı kanserinin ülkemizde 15-44 yaş arası kadınlarda en sık görülen 5. kanser olduğunu belirten Ecz. Özcan, “Türkiye’de rahim ağzı kanserine yakalanma ihtimali olan ve risk grubu olarak değerlendirilen 32 milyondan fazla 15 yaş ve üzeri genç kız ve kadın nüfusu bulunuyor. HPV büyük bir halk sağlığı sorunudur. Dünya Sağlık Örgütü rahim ağzı kanserine karşı 9-14 yaş arasındaki kız çocuklarına aşı yapılmasını öneriyor.

107 ÜLKEDE RUTİN AŞI TAKVİMİNE DAHİL

Bugün 107 ülkede HPV aşısı rutin aşı takvimine dahil. Bu ülkelerde yapılan çalışmalar, HPV aşısı olan kadın sayısının artmasıyla HPV kaynaklı kanserlerin görülme sıklığının azaldığını ortaya koyuyor. Bizim ülkemizde de kadınlar aşılama yaparak HPV kaynaklı enfeksiyonlardan ve rahim ağzı kanserinden korunmalıdır. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış olan HPV aşılarının toplum sağlığı ve ülke ekonomisi açısından ülkemizde de aşı takvimine alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.