enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsmail Demir bombayı patlattı: Hizmete hazır

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ROKETSAN tarafından geliştirilen TRLG-230 lazer güdümlü topçu füzelerine ilişkin önemli açıklamalarda …

İsmail Demir bombayı patlattı: Hizmete hazır
02.08.2022
104
A+
A-

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ROKETSAN tarafından geliştirilen TRLG-230 lazer güdümlü topçu füzelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Demir yaptığı açıklamada “150 km menzilli lazer işaretlemeli yüksek hassasiyete sahip TRLG füzemiz ve daha uzun menzillerde çeşitli füzelerimiz; ATMACA, YILDIRIM, BORA ve KASIRGA füzelerimiz hizmete hazır durumdalar” ifadelerini kullandı.

İsmail Demir, TRLG-230 dışında L-UMTAS lazer güdümlü tanksavar füzesinin de menzilinin uzatıldığını (8 km’den 16 km’ye) Mart 2022’de CNN Türk’e verdiği röpörtajda açıklamıştı.

TRLG-230 FÜZESİ

Geçmişte atışlı test faaliyetleriyle beraber kendini kanıtlamış olan TRG-230 Füzesi’ne lazer arayıcı güdüm kabiliyeti kazandırılması için 2020 yılı Mayıs ayı içinde çalışmalara başlandı.

ROKETSAN tarafından pandemi sürecinde dinamik ve etkin bir çalışma örneği gösterilerek tasarım faaliyetleri kısa süre içerisinde tamamlandı ve prototip üretimleri haziran ayında yapıldı. Sistem seviyesi testleri tamamlandıktan sonra Sinop Test Merkezi’nde atışlı test faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için 2020 yılı Temmuz ayı atış kampanyasına TRLG-230 Füzesi dâhil edildi.

2 Temmuz 2020’de yapılan ilk atış sonucunda TRLG-230 Füzesi Karadeniz açıklarında olan hedefi vurarak ilk görevini başarılı bir şekilde tamamladı. 4 Temmuz 2020’de de daha zorlu koşullar altında ikinci defa hedefini başarılı bir şekilde vurarak, operasyonel ve performans anlamında Roketsan ürün ailesinde yerini almaya hak kazandı.

GÜDÜMLÜ TOPÇU MÜHİMMATI İHTİYACI

Günümüz muharebe sahasında sahadaki birliklere yönelik hassas topçu desteği kritik önem taşıyor. Özellikle sahadaki fırsat hedeflerine yönelik yapılacak atışlarda güdümsüz topçu sistemlerinin dağılımın (yüksek CEP değeri problemleri) getireceği olumsuz etkiye karşı maliyet etkin çözümler olarak görülen güdümlü topçu sistemleri birçok ordunun da ilgilendiği silah sistemleri olarak öne çıkıyor.

Dünyada yaygınlaşan lazer güdümlü obüs mühimmatları bu tarz problemlere karşı etkin oyuncular olarak görülüyor. Ancak uygun maliyetli şekilde topçu roketleri üzerinden geliştirilen güdümlü füzeler de bahse konu problemlere karşı etkin alternatif olma potansiyeline sahip. Roketsan tarafından yine bu tarz ihtiyaca karşı geliştirilmiş TRG-122 sistemi de bulunuyor. Ayrıca obüs mühimmatlarının dağılımının iyileştirilmesi için çeşitli yerli projeler de devam ediyor.



Sistem Özellikleri

7/24 Her Türlü Hava ve Arazi Şartında Kullanım
Kısa Atışa Hazırlık Süresi
Nokta Vuruş Yeteneği
Düşük İstenmeyen Etki
Hassas Angajman Yeteneği
Podlu Taşıma Depolama ve Kullanım

Uygun Hedefler

Yüksek Doğrulukta Tespit Edilmiş Hedefler
Topçu ve Hava Savunma Sistemleri
Radar Mevzileri
Toplanma Bölgeleri
Lojistik Tesisler
Komuta, Kontrol ve Haberleşme Sistemleri
Yüksek Öncelikli Diğer Hedefler

KAYNAK: DEFENCETURK
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.