enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
10°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C

İsilik nedir, nasıl geçer? Yaz aylarında çıkan isiliğe zeytinyağı iyi gelir mi?

Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte ortaya çıkan isilik, birçok kişide özellikle de bebeklerde görülmeye başladı. İsilik, yaygın görülen bir …

İsilik nedir, nasıl geçer? Yaz aylarında çıkan isiliğe zeytinyağı iyi gelir mi?
08.09.2022
190
A+
A-

Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte ortaya çıkan isilik, birçok kişide özellikle de bebeklerde görülmeye başladı. İsilik, yaygın görülen bir cilt problemi olasının yanında tedavisi de oldukça kolaydır. İsiliğin kısa sürede geçmesi için alışkanlıkların biraz değiştirilmesinin ve doğru merhemlerin kullanılması yeterlidir. Uzun haftalar geçmeyen isilikler için muhakkak bir uzmana danışılması gerekir. 

Bebeklerin ciltlerinin yetişkinlere göre çok daha hassas olması, çok daha fazla terlemeleri ve kıyafetlerinin %100 pamuklu olmamasından kaynaklı olarak isiliğin oluşma oranı daha yüksektir. Bebeklerin hareket alanlarının yetişkinlere göre daha sınırlı olması, özellikle boyun, koltuk altı, dirsek arası, diz arası ve popolarında isiliğin çıkmasına neden olur. Bebeklerde isiliğin çabucak geçmesi ve isilik oluşumuna engel olmak için sık sık duş aldırmak, kıyafet seçimine dikkat edilmesi gerekir. 

Bebeklerin en hassas bölgesi olan yanakları, sıcaktan, çok fazla dokunmaktan kaynaklı isilik çıkabilir. Bunun geçmesi için bebeğin yanağına çok fazla dokunmamaya ve öpmemeye özen gösterilmesi gerekir. Bunun yanında temiz içerikli ürünlerle masaj yapılması tavsiye edilir. Bebeklerin cildine herhangi bir krem ya da merhem uygulamadan önce muhakkak doktora danışılması tavsiye edilir.

İsiliğin çabucak geçmesi için alışkanlıkların gözden geçirilmesi, kıyafet seçimlerinde daha özenli olmak gerekir. İsilik genellikle hassas ciltteki insanlardan çok fazla görülse de beyaz tenli kişilerin güneşe olan hassasiyeti daha fazla olduğu için beyaz tenlilerde sıklıkla meydana gelmektedir. İsiliğin geçmesi için uygulanması gereken yöntemler şöyledir:

  • Sık sık ılık duş alınması,

  • Pamukla kıyafetler,

  • Uzun süre terli kalmamak,

  • Kalın kıyafetler yerine ince ve rahat kıyafetler,

  • Vücut ısısını çok yükseltmemeye çalışmak,

  • Kişisel temizliğe özel göstermek,

  • Denize girmek. Tuz oranı yüksek olduğu için isiliğin kısa sürede geçmesini sağlar. 

Birçok cilt problemine iyi gelen zeytinyağı, isiliğin tedavisinde de kullanılmaktadır. Yapısı birçok cilt ürününe göre oldukça yoğun olan zeytinyağını özellikle yüze uygularken dikkatli olmak gerekir. Kol, bacak, diresek içi, koltuk altı gibi islin en çok çıktığı yerlere zeytinyağı uygulandığında isiliğin çok daha hızlı geçtiği görülür. Zeytinyağı yoğun bir aromaya sahip olduğunda sıcak yaz günlerinde kişinin çok daha bunalmasına neden olabileceğinden geceleri serin vakitlerde uygulanması tavsiye edilir. 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.