enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5043
EURO
36,1765
ALTIN
2.977,96
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C

İnsan güvenlik duvarı zafiyeti: Türkiye’deki şirketlerin %17’si çalışanlarını BT konusunda eğitmiyor

Kaspersky’nin Business Digitization anketine göre, Türkiye’deki şirketlerin yalnızca %27’si çalışanları için siber güvenlik eğitimleri düzenledi.

İnsan güvenlik duvarı zafiyeti: Türkiye’deki şirketlerin %17’si çalışanlarını BT konusunda eğitmiyor
01.02.2024
2
A+
A-

Kaspersky’nin Business Digitization anketine göre, Türkiye’deki şirketlerin yalnızca %27’si çalışanları için siber güvenlik eğitimleri düzenledi. Şaşırtıcı bir şekilde, şirketlerin %17’si, çalışanlarına temel BT işlevleri konusunda bile eğitim vermedi. Oysa ki, çalışanların dijital beceri ve bilgi eksikliği, tüm kurumun siber güvenliği açısından ciddi riskler oluşturabiliyor. Eğitimsiz çalışanlar, kimlik avı bağlantılarını açabiliyor, kurumsal bir cihaza fidye yazılımı indirebiliyor ve bu durum şirket açısından önemli miktarda para kaybına ve itibar kayıplarına neden olabiliyor. 

Türkiye’deki çalışanlar arasında eğitime yönelik talebe bakıldığında, çalışanların %32’si siber güvenlik konusunda daha düzenli eğitimler görmek istiyor. Bu eğitimler en çok inşaat ve mühendislik, eğitim ve konaklama sektörlerinde çalışanlar tarafından talep ediliyor.

Kaspersky Türkiye Genel Müdürü İlkem Özar, şunları söyledi: “İnsan güvenlik duvarı, siber olaylara karşı en önemli savunmalardan biridir. Üçüncü taraflarca yapılan araştırmalar, siber güvenlik tehditlerinin %95’inin bir şekilde insan hatasından kaynaklandığını gösteriyor. Bu nedenle üst düzey yöneticilerden stajyerlere kadar her seviyedeki çalışan uygun siber güvenlik eğitimi almalıdır. Kaspersky, her seviyedeki çalışanın eğitimine ve becerilerini geliştirmesine katkıda bulunmak için Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformu’nu sundu. Platform, yıl boyunca çalışanlar için güçlü, pratik siber hijyen becerileri oluşturan çevrimiçi ve şirket içi bir araç olarak hizmet veriyor.”

Özar, ayrıca şunları ekledi: “Aynı zamanda, kuruluşlar insan güvenlik duvarı ihlaline ve içeriden gelen tehdide hazır olmalıdır ve bunun için 360 derece korumaya ihtiyaçları vardır. Genişletilmiş Tespit ve Yanıt (XDR), bu noktada gelişmiş tehditlerin ele alınmasında önemli bir rol oynayan, birden fazla güvenlik katmanı ve etki alanı genelinde genişletilmiş görünürlük ve analiz sağlayarak geleneksel uç nokta tespit ve yanıtının ötesine geçen bir siber güvenlik çözümüdür.”

Kaspersky uzmanları, çalışanlarınızın dijital becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için şunları öneriyor:

  • İşinizde en çok hangi dijital becerilere ihtiyaç duyulduğunu anlamak için düzenli kontroller yapın.
  • Çalışanların becerilerini geliştirebilmeleri için siber okuryazarlık kursları ve eğitimleri düzenleyin. Çalışanları siber güvenlikle ilgili konularda eğitmeye yardımcı olacak çevrimiçi bir öğrenme aracı olan Kaspersky Automated Security Awareness Platform’u bunun için kullanabilirsiniz;
  • Çalışanların kimlik avı, dolandırıcılık, fidye yazılımı saldırıları gibi trend siber tehditleri nasıl tanıyıp önleyeceklerini bildiklerinden emin olun.
  • Antivirüs ve kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı dahil olmak üzere uç nokta koruma çözümlerinizi kontrol edin. 
  • Uç nokta faaliyetlerine gerçek zamanlı görünürlük sağlamak için Uç Nokta Tespit ve Müdahale (EDR) çözümlerini kullanın. Bu çözüm bireysel cihazlardaki güvenlik olaylarının tespit edilmesine, araştırılmasına ve müdahale edilmesine olanak tanır. 
  • Uç noktalar, ağlar, e-posta ve bulut platformları dahil olmak üzere çeşitli güvenlik kaynaklarından gelen verileri entegre etmek ve analiz etmek için XDR kullanın. Bununla sağlanan kapsamlı görünürlük, güvenlik ekiplerinin kuruluşun farklı bölümlerini hedef alabilecek tehditleri tespit etmesine ve bunlara yanıt vermesine yardımcı olur.

 

Kaspersky hakkında

Kaspersky, 1997 yılında kurulmuş küresel bir siber güvenlik ve dijital gizlilik şirketidir. Kaspersky’nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelinde işletmeleri, kritik altyapıları, hükümetleri ve tüketicileri korumak için sürekli olarak yenilikçi çözümlere ve hizmetlere dönüşmektedir. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyü, gelişmiş ve gelişen dijital tehditlerle mücadele etmek için önde gelen uç nokta koruması, özel güvenlik ürünleri ve hizmetleri ile Siber Bağışıklık çözümlerini içeriyor. 400 milyondan fazla kullanıcı Kaspersky teknolojileri tarafından korunmaktadır ve şirket 220.000’den fazla kurumsal müşterinin kendileri için en önemli olanı korumalarına yardımcı oluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.