enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6488
EURO
36,3508
ALTIN
2.926,00
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

IMF, küresel kamu borcunun bu yıl artmasını bekliyor

Uluslararası Para Fonu (IMF), Mali İzleme Raporu’nun ekim sayısını “İnsanların Toparlanmasına Yardımcı Olmak” başlığıyla yayımladı. Raporda …

IMF, küresel kamu borcunun bu yıl artmasını bekliyor
13.10.2022
79
A+
A-

Uluslararası Para Fonu (IMF), Mali İzleme Raporu’nun ekim sayısını “İnsanların Toparlanmasına Yardımcı Olmak” başlığıyla yayımladı.

Raporda, 2021 ve 2022’de gelişmiş ve yükselen piyasa ekonomilerinde mali açıkların keskin bir şekilde düştüğü ancak gelir grupları genelinde salgın öncesi seviyelerin üzerinde kalmaya devam ettiği aktarıldı.

Gelişmiş ekonomiler ve Çin hariç yükselen piyasa ekonomileri için ortalama açıktaki daralmanın dikkat çekici olduğu belirtilen raporda, bunun enflasyonun arttığı bir dönemde salgınla ilgili önlemlerin gevşemesini yansıttığı kaydedildi.

Raporda, küresel kamu borcunun 2022’de GSYH’nin yüzde 91’ine ulaşmasının beklendiğine dikkat çekilerek, bu oranın birçok ülkedeki son düşüşe rağmen salgın öncesi seviyelerin yaklaşık 7,5 puan üzerinde olduğu bildirildi.

Gıda ve enerji fiyatlarındaki keskin artışın hükümet bütçeleri üzerinde baskı oluşturduğuna işaret edilen raporda, küresel finansal koşullar daha zorlu hale geldikçe bütçe baskılarının sıkılaştığı aktarıldı.

Raporda, en düşük gelirli ekonomilerin neredeyse yüzde 60’ının halihazırda borç sıkıntısı içinde veya yüksek risk altında olduğu kaydedildi.

Küresel ekonominin devam eden sıkı finansman koşulları nedeniyle yavaşladığı vurgulanan raporda, düzenli borç yeniden yapılandırmaları için daha fazla borç şeffaflığı ve daha iyi mekanizma oluşturulması çağrısında bulunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.