<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
ALTIN
4.095,06
BIST
9.432,55
DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
ALTIN
4.095,06
BIST
9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Pazar Açık
15°C
Pazartesi Çok Bulutlu
14°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

İklim Kanun teklifiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar!

TBMM’de geçtiğimiz hafta ele alınan ve 20 maddeden ilk 4’ü kabul edilen İklim Kanunu teklifi ile ilgili çeşitli iddiaların ortaya atılması üzerine İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi o iddialara ilişkin açıklama yaptı.

İklim Kanun teklifiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar!
15.04.2025
0
A+
A-

ANKARA (İGFA) – TBMM’de görüşülmekte olan İklim Kanun teklifi hakkında açıklama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden geldi.

İklim Kanun teklifine ilişkin sosyal medyada yayılan iddialara açıklık getiren Merkez, kanunla ilgili yanlış bilgilerin düzeltilmesi amacıyla açıklamalarda bulundu.

Karbon ayak iziyle özgürlüklerin kısıtlanacağı iddiası doğru olmadığının altını çizen İletişim Başkanlığı, karbon ayak izi azaltımı sadece üretim yapan organizasyonlar için öngörüldüğü ve bireylerin mülkiyet veya seyahat gibi anayasal haklarıyla ilgisi bulunmadığı belirtildi.

Karbon vergisi alınacağı iddiasının asılsız olduğunu belirten Başkanlık, Kanunda karbon vergisine dair herhangi bir hüküm yer almadığını, Emisyon Ticaret Sistemi, yalnızca enerji yoğun üretim tesislerini kapsıyor ve bireylerle bağlantısının olmadığını kaydetti. Tarım ve hayvancılığın yasaklanacağı, ürünlere el konulacağı iddiaları gerçeği yansıtmadığını belirten Başkanlık, kanunun tarımı, hayvancılığı ve doğal kaynakları korumayı, su ve gıda arz güvenliğini sağlamayı hedeflediği, iddia edilen yasaklara dair hiçbir düzenleme bulunmadığının altını çizdi.

Ayrıca Paris Anlaşması ile tarım alanlarına el konulacağı iddiasının da yanlış olduğunu ifade eden Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Türkiye, 2021’de Paris Anlaşması’nı kendi koşullarını gözeterek onayladı. Anlaşma, iç hukukta kanun hükmünde olup herhangi bir kısıtlayıcı uygulama getirmedi ve getirmeyecek” dedi.

Merkezden yapılan açıklamada kamuoyunu yanıltıcı bu tür iddialara karşı dikkatli olunması istendi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.