enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5608
EURO
36,3267
ALTIN
2.912,80
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Hindistan’da virüs faciası: 100 bin sığır telef oldu

15 eyalete yayılan virüsten enfekte olan hayvan sayısının son 3 haftada neredeyse 2’ye katlandığı bildirildi. Virüsten en fazla etkilenen …

Hindistan’da virüs faciası: 100 bin sığır telef oldu
30.09.2022
100
A+
A-

15 eyalete yayılan virüsten enfekte olan hayvan sayısının son 3 haftada neredeyse 2’ye katlandığı bildirildi.

Virüsten en fazla etkilenen eyalet, 60 bin ölü ve 1,4 milyona yakın enfekte hayvanla Rajasthan oldu. Ülke genelinde ise 100 binden fazla sığır telef oldu, 2 milyondan fazla hayvana virüs bulaştı.

Hükümet, hastalığı kontrol altına almak için büyükbaş hayvanları aşılamaya başladı, telef olan hayvanlar için ise toplu mezarlar kazıldı.

“YUMRULU DERİ HASTALIĞI”

Ülkeyi etkisi altına alan virüs, ineklerde süt üretimini azaltıyor. Bunun yanı sıra virüs, büyükbaş hayvanların kilo kaybetmesine ve doğum sorunları yaşamasına neden olduğu için ekonomiyi olumsuz etkiliyor.

“Yumrulu deri hastalığı” olarak adlandırılan rahatsızlık, büyükbaş hayvanların ateşlenmesine ve derilerinin üzerinde topaklar oluşmasına neden oluyor.

İlk olarak 1929’da Afrika kıtasında görülen söz konusu hastalık, daha sonra dünyanın başka bölgelerine de yayıldı ve 2019’da Asya kıtasında görülmeye başladı.

Süt ürünleri, Hindistan’da 80 milyondan fazla insana istihdam yaratan ve ekonomiye yüzde 5 oranında katkı sağlayan önemli sektörler arasında yer alıyor.

“Dünyanın en büyük süt üreticisi” olan Hindistan, küresel süt üretiminin 5’te 1’ini karşılıyor.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.