enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5273
EURO
36,1946
ALTIN
2.980,33
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C

Hayvan ambulans sayısı 5’e çıkarıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şubesi Müdürlüğü bünyesinde, yaralı ya da kaza geçirmiş patili dostlar için hizmet veren ambulans sayısı 5’e çıkarıldı. İçerisinde teknikerlerin, acil müdahale için gerekli tüm tıbbi ilaç ve malzemenin bulunduğu ambulanslar, patili dostların daha çabuk iyileşmesi için hizmet veriyor.

Hayvan ambulans sayısı 5’e çıkarıldı
14.11.2023
2
A+
A-

MERSİN (İGFA) – Ayarlanabilir sedyenin de bulunduğu ambulansta ilk müdahalesi yapılan hayvanlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin en yakın Geçici Hayvan Bakım Evlerine getirilerek tedavilerine buralarda devam ediliyor.

Yıkılmaz: “Araçlarda ve ekiplerde iyileştirme yaptık”

Araçlarda yapılan iyileştirmelerle ilgili bilgileri paylaşarak, önceden bir adet olan ambulans sayısını 5’e çıkarttıklarını söyleyen Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, “Araçlar; içerisinde bulunan sedye sistemi ve yeterli miktarda ilk yardım malzemeleriyle hızlı bir şekilde hizmet veriyor. Ayrıca araçların ambulans formatına getirilerek taşıma kafeslerinin sökülmesi ile hayvanlar hızlı bir şekilde bakım evine getiriliyor ve tedavilerine başlanıyor” diye konuştu.

Ekiplerde yaptıkları iyileştirmelerden de bahseden Yıkılmaz, hasta ve yaralı hayvanların toplanması konusunda 6 tekniker görevlendirdiklerini kaydederek, “Bu sayede yaralı, iç kanama riski ya da kırıkları olan hayvanlara ilk müdahalenin yerinde yapılması, zehirlenme ve benzeri vakalarda da yerinde serum uygulanmasıyla, tedavilerde çok daha yüksek oranda iyileşme sağlanmasını amaçladık” ifadelerini kullandı.

“Tüm toplama personelimiz yaka kamerası kullanıyor”

Personelin kullanmaya başladığı yaka kameraları hakkında da bilgi veren Yıkılmaz, “Köpeklerin ve kedilerin alınması sırasında hayvan refahına uygun şekilde işlem yapılması hususunda gerek vatandaşların şikayetleri gerekse personelin korunması ile ilgili doğabilecek yanlış anlaşılmaların önlenmesi için şu an tüm toplama personeli yaka kamerası kullanıyor. 185 üzerinden yapılacak personel şikayetlerinde, yaka kameralarından alınan görüntüleri inceleyerek, en kısa süre içerisinde gerekli işlemleri yapıyoruz” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.