enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,5316
EURO
34,9569
ALTIN
2.436,66
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

Hayat pahalılığı salgını unutturdu

Ekonomik kriz, salgının yeni zirvelere ulaşmasına rağmen çalışanların gündeminde son sıralarda yer aldı. Hayat pahalılığı ve enflasyon çalışan …

Hayat pahalılığı salgını unutturdu
03.02.2022
139
A+
A-

Ekonomik kriz, salgının yeni zirvelere ulaşmasına rağmen çalışanların gündeminde son sıralarda yer aldı. Hayat pahalılığı ve enflasyon çalışan kesimin ana endişesi oldu.

Son Omicron varyantı ile birlikte vaka sayısının 100 bin sınırını da aşmasının ardından çalışanların yüzde 51’i yaşanan sürecin çalışma hayatında büyük etki yarattığını aktarırken, hayat pahalılığı ve enflasyon ise tüm bu süreçleri gündemden çıkardı. Her 4 çalışandan 3’ü yüksek enflasyon ve hayat pahalılığına çözüm bulmak istediğini belirterek, ana gündemlerinin sağlık değil geçim derdi olduğunu belirtti. Ipsos tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de çalışanlara bir konuya çözüm getirme imkânları olsa neyi çözmek istedikleri sorulduğunda, yüzde 76’sı hayat pahalılığı ve enflasyon cevabını verdi. Pandemide vaka sayılarındaki hızlı artışa rağmen salgına çare bulmak isteyeceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 16’da kaldı.

İŞ GÜCÜNDE KAYIP VAR

Pandemi sürecinin hızlanması ile birlikte iş gücü ve üretimde de aksamalar yaşanıyor. Aralık ayının sonunda, salgının işleri üzerinde olumsuz etkisi olacağını düşünenlerin yüzde 43 olan oranı geçen 1 aylık süreçte 8 puan artarak yüzde 51’e yükselmiş durumda. Salgının işleri üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağını düşünenlerin oranı da 5 puan düşerek yüzde 35’e geriledi. Çalışanların yarısından fazlası salgının işgücü üzerinde olumsuz etkisi olduğu görüşünü belirtirken, çalışanların yüzde 45’i işyerlerindeki çalışanların Covid-19’a yakalanmaları ya da temaslı olmalarından dolayı işgücü eksikliği yaşandığını ama üretime bir etkisi olmadığını aktardı.

Ece Ertürk

2022’nin imtihanı ekonomi olacak

İş hayatındaki dinamiklere rağmen Türkiye’deki en önemli gündemin ekonomi olduğunu ve her konunun ekonomiye bağlandığını kaydeden Ipsos, Sosyal Araştırmalar ve Kalitatif Araştırma Hizmet Birimleri Lideri, İcra Kurulu Üyesi Ece Ertürk, “Söz konusu ekonomi, hayat pahalılığı, alım gücü, olduğunda salgının da beraberinde getirdiği sorunların da önemini bir nebze kaybettiğini görüyoruz.  Üretebilecek durumda olan bu insanların elinde tek şans olsa salgını değil ekonomiyi düzeltmeyi yeğliyorlar. Bu da ülkemizin 2022’de imtihanı olacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.