enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5378
EURO
36,0191
ALTIN
3.004,24
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Hastalıkların temel sebepler nelerdir? Değişen beslenme alışkanlıklarıyla ortaya çıkan hastalıklar…

Beslenme alışkanlıklarının her geçen gün değişmesi, sağlıklı olduğu düşünülen salataların dahi toksin deposuna dönüştüğü bir dönemde kansere …

Hastalıkların temel sebepler nelerdir? Değişen beslenme alışkanlıklarıyla ortaya çıkan hastalıklar…
02.07.2022
116
A+
A-

Beslenme alışkanlıklarının her geçen gün değişmesi, sağlıklı olduğu düşünülen salataların dahi toksin deposuna dönüştüğü bir dönemde kansere yakalanma oranı önü alınamaz bir şekilde genç-yaşlı herkesi tesiri altına alıyor. Kalp krizi, kanser ve bunun gibi hayati risk taşıyan pek çok hastalığın temelde yatan sebebi genetik faktörler dışında beslenme alışkanlıklarıdır. Özellikle 2000’li yılların başından itibaren yeme-içme alışkanlıklarının fast fooda dönüşmesi, probiyotik içeren yiyeceklerin yerine sağlıksız yöntemlerle hızlıca hazırlanan yiyeceklerin tercih edilmesi hastalıkların yayılmasını hızlandırmıştır…

Genetik faktörler, hava kirliliği, stres, hareketsiz yaşam, alkol ve sigara tüketimi çağımızın en güçlü hastalık sebepleridir. Tüm bu nedenlerin yanında hastalıkların meydana gelmesine neden olan oldukça tehlikeli bir faktör bulunur: Beslenme… 10 yıl öncesiyle mukayese edildiğinde dahi yeme-içme kültüründe yadsınamaz bir değişim olduğu fark edilmektedir. Özellikle işlenmiş besinlerin pratik olduğu gerekçesiyle öğünlerde sık sık yer verilmesi, vücudun toksin deposuna dönüşmesine, iç organların işlevini yitirmelerine ve buna bağlı olarak da karaciğer yağlanması, yüksek kolesterol ve kanser gibi hayati risk taşıyan hastalıkların hızla yayılmasına neden olmaktadır.

Hamburger, pizza, makarna, cips, şerbetli ya da sütlü tatlılar, ambalajlı abur cuburlar, nadiren ve evdeki malzemelerle hazırlandığında o kadar da tehlikeli olmayan besinler olarak değerlendirilebilir. Ancak bu gıdaların sürekli olarak tüketilmeye devam edilmesi halinde henüz genç yaşlarda dahi damar tıkanıklığının meydana geldiği görülmektedir. Beslenme alışkanlıkların değişmesi ve hazır gıdalara yönelmenin neticesinde sıklıkla karşılaşılan hastalıklar şöyledir:

  1. Diyabet

  2. Damar tıkanıklığı

  3. Yüksek kolesterol

  4. Kalp krizi

  5. Karaciğer yağlanması

  6. Obezite

  7. Böbrek hastalıkları

Tüketmeden önce bir kez daha düşünülmesi gereken, hayati risk taşıyan hastalıklara neden olan besinlerin listesi ortalama şöyledir:

  • Kızarmış yiyecekler

  • Şekerlemeler

  • Beyaz şeker içeren gıdalar

  • Sosis, sucuk ve salam gibi işlenmiş etler

  • Paketli gıdalar

  • Hamburger, pizza, nugget gibi fast food gıdalar.

  • Beyaz un ve hamur işi

  • Asitli içecekler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.