enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5332
EURO
36,1427
ALTIN
2.999,79
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
14°C

Google’dan Fotoğraftan Video Oluşturan Yapay Zeka [Video]

2010 yılında kurulan ve 2014 yılında Google bünyesine katılan yapay zekâ ekibi DeepMind, bugün oldukça heyecanlandırıcı bir teknoloji tanıttı …

Google’dan Fotoğraftan Video Oluşturan Yapay Zeka [Video]
22.08.2022
135
A+
A-

2010 yılında kurulan ve 2014 yılında Google bünyesine katılan yapay zekâ ekibi DeepMind, bugün oldukça heyecanlandırıcı bir teknoloji tanıttı. Ekip, DALL-E 2 ve MidJourney gibi yapay zekâ araçlarının aksine bu kez var olan bir şeyi daha da büyük çaplı bir şeye dönüştürebilen bir yapay zekâ geliştirdi.

DeepMind’ın ‘Transframer’ ismini verdiği yeni yapay zekâsı, sadece tek bir resmi baz alarak resmin içinde yaşamanızı sağlayacak 30 saniyelik videolar oluşturabiliyor. Elde edilen video, GIF olarak kaydedilebiliyor. Gelin, yeni yapay zekânın yapabildiklerine yakından bakalım.

Fotoğraftaki alan ve çevresi, üç boyutlu olarak hayal ediliyor:

Transframer, yüklediğiniz bir fotoğrafı analiz ediyor ve bu fotoğrafta yer alan objeleri ve objelerin çevresini tahmin ediyor. Bu işlemin ardından yapay zekâ, objelerin farklı açılardan nasıl görülebileceğini de düşünüyor. En sonunda ortaya çıkan görüntü ise gerçekten orada çekilen bir video gibi oluyor.

Transframer, bir objenin farklı açılardan nasıl gözükebileceğini şu şekilde oluşturuyor:

Peki bu teknoloji ile neler yapılabilecek?

Transframer, tıpkı DALL-E 2 ve MidJourney gibi sonsuz seçeneklere kapı açıyor. Bu yapay zekâ sanat, bilimsel analiz ve yapay zekânın daha ileri gelişimi için kullanılabileceği gibi aynı zamanda belki de DALL-E 2 ve MidJourney ile oluşturulan hayali alanları da 360 derecelik bir alana çevirebilir. Bu alanlar da gelecekte sanal gerçeklikte bulunabileceğimiz alanlar olarak hayatımızda yer edinebilir. Yapay zekâ ile yapılabilecekler, sadece hayal gücümüzle sınırlı olacak.

Yapay zekâ henüz herkesin kullanımına açılmamış olsa da DeepMind ekibi, bu teknolojiyi mümkün kılan algoritmaları yayımladıkları araştırmada paylaştı. Yazılım meraklıları, bu algoritlamara ve algoritmaların açıklamalarına bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirler.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.