<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
ALTIN
4.095,06
BIST
9.432,55
DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
ALTIN
4.095,06
BIST
9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Pazar Açık
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
14°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C

Geleceğin hayvancılığına yön verecek yeni teknoloji

Türkiye’de tarım ve hayvancılık sektörünün öncü firmalarından Fimaks, Konya Tarım Fuarı’nda çiftçilerin ve yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılanan yeni nesil teknolojisini tanıttı.

Geleceğin hayvancılığına yön verecek yeni teknoloji
14.04.2025
1
A+
A-

KONYA (İGFA) – Fimaks, Konya’da gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğinde, konvansiyonel yemleme yöntemlerinin yol açtığı zaman kaybı, iş gücü maliyetleri, yem israfı ve hayvan sağlığı sorunlarını ortadan kaldıran yeni Yem Otomasyon Merkezi’ni tanıttı. Tam otomatik çalışan sistem, hem yerli yatırımcıların hem de uluslararası iş ortaklarının ilgisini çekti.

Sistem, yem hazırlama ve dağıtım süreçlerinde hata payını yüzde 70-90 oranında azaltıyor. İş gücü giderlerinde yüzde 50-80, elektrik ve yakıt tüketiminde ise yüzde 10-25 tasarruf sağlıyor. Yem israfını yüzde 10’a kadar düşüren sistem, sağlıklı ve dengeli beslenen hayvanlarda süt ve et verimini yüzde 3-10 artırıyor.

Fimaks Dış Ticaret Koordinatörü Güven Çetin, sistemin çevresel faydalarına dikkat çekerek, “Yem Otomasyon Merkezi ile verimli yemleme sayesinde gübre miktarı ve atık azalıyor, enerji tüketimi optimize edilerek karbon ayak izi düşürülüyor. Bu sistem, çiftçiye kazanç sağlarken doğaya da nefes oluyor.” dedi.

100 ila 1000 baş büyükbaş hayvana sahip işletmeler için geliştirilen sistem, ilk yıl toplam maliyetlerin yüzde 10-25’i, ikinci yıl ise yüzde 20-40’ı kadar tasarruf sağlıyor.

Yatırım maliyetini 2 ila 4 yıl içinde geri kazandıran sistem, iki yıl sonunda toplam yatırımın yüzde 30-50’si kadar tasarruf vadediyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.