enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gayrimenkul kaynaklı göç hareketleri yaşanacak

Döviz kaynaklı ekonomik kriz ve bu krizin yarattığı yüksek enflasyon sonucu gayrimenkul fiyatlarında yukarı doğru büyük bir sıçrama …

Gayrimenkul kaynaklı göç hareketleri yaşanacak
09.06.2022
96
A+
A-

Döviz kaynaklı ekonomik kriz ve bu krizin yarattığı yüksek enflasyon sonucu gayrimenkul fiyatlarında yukarı doğru büyük bir sıçrama gerçekleştiğini belirten Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, “Gayrimenkul fiyatlarında yaşanan bu aşırı değerlenme etkisini kısa sürede aşırı yüksek kira artışı olarak hissettirmeye başladı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlerde bu artış yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşirken; Denizli, Trabzon, Van gibi Anadolu’daki bazı şehirlerde ise yüzde 50’nin altında bir artış görüldü. Türkiye’den üç ilimiz son bir yılda küresel konut kira fiyat artışları sıralamasında ilk ona girdi” dedi.

Konut kiralarındaki yükselişin ileriki dönemlerde büyükşehirlerden kiraların nispeten daha düşük oluğu diğer şehirlere göçe neden olacağını da vurgulayan Carda, “Ancak bu durum şu anda hissedilir bir şekilde görülmüyor. Zaman içinde insanların büyükşehirlerdeki gayrimenkullerini yüksek bedellerle kiraya verip kiraların daha düşük olduğu bölgelerde yaşamaya karar vermeleri gayrimenkul kaynaklı göç hareketlerinin nedeni olacaktır. Konut kiralarındaki fahiş artışı tetikleyen en önemli etkenlerin başında 2018 yılından beri ülkemizde konut üretiminin daralması ve enflasyon etkisiyle yükselen inşaat maliyetleri gelmektedir. Bazı bölgelerde başta savaştan kaçan Rus ve Ukrayna vatandaşlarının sığınacak evlere dolar bazında yüksek kiralar ödemeye razı olmaları da başka bir neden olarak göze çarpmaktadır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.