enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5627
EURO
35,9822
ALTIN
2.997,22
BIST
9.486,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C

EÜ DTMK’da “Dansta Çalışma Alanları” Çalıştayı

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından, Konservatuvar Etkinlik Salonu’nda “Dansta Çalışma Alanları Öğrenci Çalıştayı” düzenlendi.

EÜ DTMK’da “Dansta Çalışma Alanları” Çalıştayı
19.01.2024
2
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından, Konservatuvar Etkinlik Salonu’nda “Dansta Çalışma Alanları Öğrenci Çalıştayı” düzenlendi. EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey ile  Çalıştay Düzenleme Kurulu Üyesi ve DTMK Türk Halk Oyunları Bölümü Türk Halk Oyunları İcra Anasanat Dalı öğretim üyesi  Doç. Füsun Aşkar’ın açılış konuşmasını yaptığı çalıştaya pek çok akademisyen ve öğrenci katıldı.

         Konuşmasında bilim ve sanat arasındaki bağlantıya değinen EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, “Öğrencilerimiz için çok faydalı olacak olan bu çalıştayı düzenledikleri için Türk Halk Oyunları Bölümü Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin hocamıza ve düzenleme kurulunda bulunan Doç. Dr. Füsun Aşkar hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Biz, konservatuvar bünyesinde sanat eğitimi veriyoruz ama bilim ve sanat kuşun kanatları gibidir. Bilime katkı sağlamak durumundayız. Bizim alanımızın bilimselleşmesi yolunda adımları atacak olanlar siz öğrencilerimizsiniz” dedi.

         Çalıştay hakkında katılımcılara bilgiler veren Doç. Dr. Füsun Aşkar “Çalıştayımızda, üçüncü sınıf öğrencilerimizin ‘Bilimsel Araştırma ve Yöntem Teknikleri’ dersinde kullanabilecekleri çalışma yolları düzenlemeyi hedefledik. Dansın uygulamasının yanı sıra akademik çalışma yolları yaratıp öğrencilerimize araştırma-uygulama fırsatı tanıyarak onlara akademi heyecanı yaşatmaya çalıştık. Bu çalışma alanları öncelikle öğrencilerimiz tarafından seçildi. Bizler de onlarla bu heyecanı yaşatıyoruz” dedi.

         İki oturum halinde düzenlenen çalıştayda; Gelenek İçinde Dans, Geleneksel Dans Eğitimine Yaklaşımlar ve Halk Danslarında Disiplinler Arası Çalışmalar gibi konular tartışıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.