enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5478
EURO
36,0565
ALTIN
2.992,79
BIST
9.510,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
11°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Enflasyondan kaçan kriptoya sığındı!

Araştırma şirketi GWI’nın verilerine göre, Türkiye, yüzde 27,1 ile dünyada dijital para sahipliğinin en yüksek olduğu ülke oldu. Türkiye’yi yüzde 23,5 ile Arjantin izledi.

Enflasyondan kaçan kriptoya sığındı!
03.05.2023
4
A+
A-

İSTANBUL (İGFA) – Araştırmada kripto paraya sahiplik oranı en yüksek olan iki ülkenin ortak noktalarına dikkat çekildi. Yüksek enflasyon ve devalüe olmuş para birimleri iki ülkenin ortak özellikleri olarak öne çıktı.

Ekonomist Dergisi’nin aktardığı habere göre araştırmada özellikle Arjantin’de yerel para biriminin dolar başına değerine yönelik oluşan karaborsa, ülkede yaşayan vatandaşları kripto paralara yönlendiren etkenlerden birisi oldu.

Arjantin’in pezosu karaborsada dolar başına 464 civarında işlem görüyor, bu da resmi döviz kuru olan 222’nin iki katından fazla.

Rapora göre Türkiye ve Arjantin’de yatırımcıların en çok yöneldiği kripto para birimi ise ABD doları veya altın gibi geleneksel bir varlığa bire bir sabitlenen ve yatırımcılara bir alternatif sunan USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) gibi stablecoin’ler oldu.

Özellikle Türkiye’de USDT’ye olan talebe sebep olarak ise kur alım satımında makas farkı ödemek istemeyen tasarruf sahibinin dolardaki yükselişten daha az komisyonla faydalanmak istemesi olarak gözüküyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.