enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Elektrik krizindeki Lübnan’dan 15 şirkete güneş enerjisi lisansı

Lübnan Enerji Bakanı Velid Fayyad, başkent Beyrut’taki Baabda Sarayı’nda yapılan bakanlar kurulu toplantısından sonra gazetecilere açıklamalarda …

Elektrik krizindeki Lübnan’dan 15 şirkete güneş enerjisi lisansı
12.05.2022
128
A+
A-

Lübnan Enerji Bakanı Velid Fayyad, başkent Beyrut’taki Baabda Sarayı’nda yapılan bakanlar kurulu toplantısından sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ülkedeki kronik elektrik krizinin çözümü için hükümetin aldığı son karara değinen Fayyad, güneş panelleri ile enerji üretecek 11 uluslararası ve yerel şirkete hükümet tarafından lisans verildiğini ifade etti.

Her bir lisansla 15 megavata kadar elektrik üretimi yapılabileceğini belirten Fayyad, şirketlerin kuracağı üretim tesislerinin 1 yıl boyunca devlet tarafından finanse edilmesi garantisi içerdiğini söyledi.

Lübnan’da elektrik üretimi çoğunlukla yakıt ve doğal gaz ile çok kısıtlı bir şekilde yapılırken çevre dostu veya yenilenebilir enerji üretimi ise neredeyse yok.

LÜBNAN’DAKİ ELEKTRİK KRİZİ

Lübnan’da elektrik krizi yeni bir sorun değil ancak 2019’da patlak veren ekonomik kriz nedeniyle daha da büyüdü.

Hükümet, Merkez Bankasına ait rezervlerinin erimesi nedeniyle elektrik üreten santrallere yakıt temin edemez duruma geldi.

Ülkedeki elektrik üretim alternatiflerinin kısıtlı olması, bu sektörde yıllarca yaşanan yolsuzluklar ve mevcut santrallerin altyapısının güçlendirilmemesi nedeniyle günde sadece 4 saat civarında elektrik verilebiliyor.

Beyrut yönetimi, Eylül 2021’de, enerji krizine çözüm bulmak için Ürdün’den elektrik ve Mısır’dan da gaz ithalatı için girişimler başlatmıştı.

Lübnan, Suriye’deki Esed rejimi, Ürdün ve Mısır arasında “Arap Doğal Gaz Boru Hattı”nın yeniden faaliyete geçirilmesi için anlaşmalar imzalanmıştı. Anlaşmaların finansörü Dünya Bankası ise henüz herhangi bir ödeme yapmadı.

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.