<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
38,3136
EURO
43,7395
ALTIN
4.114,21
BIST
9.366,95
DOLAR
38,3136
EURO
43,7395
ALTIN
4.114,21
BIST
9.366,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Açık
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
14°C

El yapımı çikolatalar Keşan’da satışta

Edirne İpsala’da kadınların emeğiyle başlayan el yapımı çikolata üretimi, kısa sürede bölgesel çapta ilgi gören bir ekonomik modele dönüştü.

El yapımı çikolatalar Keşan’da satışta
15.04.2025
0
A+
A-

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Edirne’de İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili’nin öncülüğünde ve Edirne Valiliği’nin katkılarıyla hayata geçirilen proje, kadın girişimciliğine destek olma hedefiyle yola çıktı. Bugün gelinen noktada, bu tatlı girişim hem kadınlara gelir kapısı oldu hem de yöresel kalkınma modeline örnek teşkil etti.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA MOBE İLE HALKLA BULUŞTU

İpsalalı kadınların el emeğiyle ürettiği çikolatalar, Edirne Valiliği’nin destekleriyle Keşan Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan mobil stantta (mobe) satışa sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stant, hem ürünlerin kalitesi hem de bu girişimin anlamı açısından büyük takdir topladı. Keşanlılar, hem yerel üretimi desteklemenin hem de kaliteli ve doğal ürünlere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

KADINLAR ÜRETİYOR, KAZANIYOR, GÜÇLENİYOR

Proje, İpsalalı kadınlar için yalnızca bir üretim faaliyeti değil, aynı zamanda bir ekonomik bağımsızlık ve sosyal dayanışma modeli haline geldi. Kadınlar, kendi elleriyle ürettikleri çikolataları satarak hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de özgüvenlerini artırıyor. Bu sayede kadın emeği, yerel ekonominin güçlenmesinde önemli bir rol üstleniyor.

BÖLGESEL KALKINMADA KADIN ELİ

İpsala Kaymakamlığı ve Edirne Valiliği’nin desteklediği bu girişim, bölgesel kalkınmada kadınların aktif rol alabileceğini bir kez daha ortaya koydu. Üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak, ürün çeşitliliğini artırmak ve satış alanlarını genişletmek adına yeni adımlar planlanıyor.

TOPLUMSAL DÖNÜŞÜME TATLI BİR KATKI

Bu anlamlı çaba, sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir dönüşümün de simgesi oldu. Kadınların dayanışma içinde üretim yapmaları, toplumun tüm kesimlerine ilham verirken, girişimcilik konusunda da önemli bir örnek teşkil ediyor.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.