enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,3451
EURO
36,3466
ALTIN
2.825,00
BIST
9.300,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Çok Bulutlu
12°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Pazar Parçalı Bulutlu
15°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
16°C

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programını Kazananlar DemoDay’de Buluştu!

Eksim Holding tarafından Dicle Elektrik desteğiyle, yenilikçi iş fikirlerinin gelişimine katkı sunmak amacıyla başlatılan Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı ilk mezunlarını verdi.

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programını Kazananlar DemoDay’de Buluştu!
30.08.2023
1
A+
A-

Eksim Holding tarafından Dicle Elektrik desteğiyle, yenilikçi iş fikirlerinin gelişimine katkı sunmak amacıyla başlatılan Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı ilk mezunlarını verdi. 106 girişim arasından seçilen 7 ekip; enerji dağıtım yönetimi, enerji dağıtım teknolojileri, dijital çözümler, enerji tedariki ve enerji lojistiği gibi alanlardaki yenilikçi teknolojilerini, girişim ekosistemi ve sektör temsilcilerinin katılımıyla Eksim Pulse DemoDay etkinliğinde anlattı. Dört ay boyunca eğitim ve mentorluk süreçlerinden geçen Eksim Pulse mezunları, toplam 700 bin TL değerinde nakit ödülün de sahibi oldu. 

Eksim Holding grup şirketi Dicle Elektrik’in desteğiyle hayata geçirilen Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’ndan mezun olan ekipler, geliştirdikleri yenilikçi teknolojileri, İstanbul Workinton Levent 199’da gerçekleştirilen DemoDay etkinliğinde girişim ekosistemine sundu. Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’ndan mezun olan 7 ekip, toplam 700 bin TL nakit desteği kazanırken mentorluk ve eğitim programlarıyla projelerini geliştirme ve Eksim Ventures’tan yatırım alma fırsatı yakaladı. Enerji alanında hizmet veren 7 girişim, enerjinin geleceğine yön verecek projeleri ile girişim ekosistemine dahil olarak işlerini bir adım daha öteye taşıdı.

 

Enerjinin geleceğine yatırım fırsatı

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eksim Holding Teknoloji, Ar-Ge ve İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, “Yenilikçi iş fikirlerini desteklemek ve global çevrelerle buluşturmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’nın ilk mezunlarını vermesinin mutluluğunu yaşıyoruz. İlk programımız enerji sektörüne yönelik projelere odaklandı. Bu kapsamda Eksim Holding olarak üstlendiğimiz yenilenebilir enerji misyonuna katkı sunan ve sürdürülebilir geleceğe yön vereceğine inandığımız projelerin ekiplerini,  dört ay boyunca teorik eğitimler, mentorluk, ofis imkânı ve nakit ödüller ile destekledik. Bu destek kapsamında da holding şirketlerimizden Eksim Ventures öncülüğünde enerji sektörüne yönelik sürdürülebilir çözümler sunan yeni nesil girişimlerin büyümelerine katkı sağlıyoruz. Verim odaklı yapay zeka temelli iş fikirleri geliştiren tüm ekiplerimizi gönülden tebrik ediyorum. Eksim Holding olarak yerli girişim ekosistemini yatırımlarımızla desteklemeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. Eksim Pulse Yöneticisi Kürşad Karadaş da yaptığı konuşmada geleceğin yenilikçi enerji çözümlerini kapsayan projeleri, DemoDay etkinliği altında girişim ekosistemine sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.  

 

Dicle Elektrik geleceğin enerjisini destekliyor 

Programı destekleyen Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Şeref Korhan ise yaptığı açıklamada Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 6 ilinde elektrik dağıtım hizmeti sunan ve sağladıkları dijital altyapı dönüşümüyle başta tasarruf olmak üzere bölgeye önemli kazanımlar sağlayan bir şirket olduklarını belirterek; “2,2 milyon aboneye “kayıpsız-kesintisiz-kaliteli” elektrik dağıtım hizmeti sunuyoruz. Bu hizmeti sunarken dünyada enerji ihtiyacının her geçen gün arttığını görüyor ve yapılan yenilikçi çalışmalara katkı sunmak için Ar-Ge merkezimizde ulusal ve uluslararası çalışmalara imza atıyoruz.  Eksim Pulse ise ilk prograında enerji sektörünün girişimlerine destek vermek için yola çıktı. Biz de bu yolculukta Dicle Elektrik olarak kendilerini desteklemekten mutluluk duyduk. Girişimleriyle yeni nesil enerji sistemlerine güç katacak projelerin sahipleri olan takımlarımızı tebrik ediyoruz. Bu alanda yapılan çalışmaların, gelecek nesillerin çevreci bir anlayışla enerjiye erişimini kolaylaştıracağını gururla söyleyebilirim” açıklamalarında bulundu. 

 

Girişimciler sunumlarıyla güne damgasını vurdu

Eksim Pulse DemoDay kapsamında sahne alan ekipler, verimlilik ve simülasyon çözümleri, talep fazlası enerjinin depolanması, yapay zeka ile yeraltı enerji haritası gibi çalışmalar içeren iş fikirlerini enerjinin geleceğine yatırım yapmak isteyen sektör temsilcilerine aktardı. 

Hummingdrone: Otonom dron ve yazılımlarını kullanarak güneş enerjisi sektörünün verimli bir şekilde büyümesine katkı sağlayan analiz çözümleri geliştiriyor. Termal ve yüksek çözünürlüklü kameralarla donatılmış dronlar, güneş enerjisi tesislerinin yönetimini hassas denetleme ile yenilikçi bir seviyeye taşıyor. 

PowerDev: Enerji büyük verisini gerçek zamanlı toplayıp yapay zeka temelli yüksek performanslı modeller üretiyor. Böylece yenilenebilir enerji ve batarya depolama yatırımlarının hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesini ve bunun veri temelli sürdürülmesini sağlıyor.

BataryaZEKASI: ArtificaX Bilişim tarafından geliştirilen BataryaZEKASI platformu; elektrikli araç üreticileri ve kullanıcıları, elektrikli filo sahipleri ve batarya enerji depolama sistemleri (BESS) için batarya bakım maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla oluşturulan bir platformu kapsıyor. Platform; bataryaların sağlık durumunu gerçek zamanlı olarak izleyip ekspertiz raporu çıkararak bataryalarda oluşabilecek sorunları yapay zeka yardımıyla önceden haber vermesiyle öne çıkıyor.

Geodo: Yapay zeka destekli özgün teknolojisi ile herhangi bir kazma ihtiyacı duymadan, yeraltındaki enerji dağıtım envanterlerinin derinlik ve yatay eksende ortalama 3-4 santimetre hata payıyla dijital haritasını çıkarıyor. 

Bee Battery: Proje; elektriğin en çok üretildiği zaman ile en çok tüketildiği zaman dilimi arasındaki uyuşmazlıktan doğan enerji sarfiyatının önüne geçmeyi amaçlıyor. Ev, işyeri, fabrika gibi yerlerin elektrik ihtiyacını tasarladığı modüler akıllı enerji depolama sistemi, maliyet avantajı ve güven sağlıyor. 

Massive Energy: Hanelerdeki elektrikli cihazların tüketimlerini profilleyerek kişiselleştirilmiş cihaz öneri sistemi sağlıyor. İnsanı merkeze alan enerji verimliliği vizyonuyla birlikte enerji tüketim kültürünün iyileşmesine katkıda bulunuyor.

Virmode: Enerji sektöründe çalışan personelin ihtiyaç duyduğu teknik eğitimlerin simülasyonlarını geliştiriyor. Virmode Yazılım’ın halihazırda ticarileşmiş 2 ürünü bulunuyor

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.