enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6102
EURO
36,3868
ALTIN
2.920,83
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
14°C

Eğitim hayali yarım kalan 48 bini aşkın kadın “Nerede Kalmıştık?” projesiyle okullu oldu

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Nerede Kalmıştık?” projesini, geçen yıl 29 Eylül’de …

Eğitim hayali yarım kalan 48 bini aşkın kadın “Nerede Kalmıştık?” projesiyle okullu oldu
11.11.2022
50
A+
A-

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Nerede Kalmıştık?” projesini, geçen yıl 29 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlattıklarını hatırlattı.

AK Parti olarak 20 yıldır kadınların eğitimine yönelik çok fazla proje gerçekleştirdiklerine işaret eden Keşir, eğitimin kadınlar için en önemli fırsat eşitliği aracı olduğunu vurguladı.

Kız çocuklarının eğitime erişimi ile ilgili de çok sayıda farklı program yürüttüklerini anlatan Keşir, 2001’de kız çocuklarının yükseköğretime erişim oranları yüzde 13,5 iken 81 ilde açılan üniversiteler ile erişilebilirliği artırdıklarını ve bu oranın yüzde 49’a çıktığını belirtti.

Keşir, 20 yıl öncesinden gelen eğitime erişemeyen bir grubun bulunduğuna dikkati çekerek, eğitime vaktinde erişememiş, özellikle orta ve üzeri yaştaki kadınlar için projeyi başlattıklarını, en alt yaş sınırını ise 20 olarak belirlediklerini söyledi.

Projede amaçlarının kadınların lise eğitimi olduğuna dikkati çeken Keşir, “İstedik ki lise eğitimini yarım bırakmış ya da hiç başlamamış kadınlar lise eğitimlerine başlasınlar. Çünkü lise, meslek sahibi olmaları için önemli. ‘Kadının güçlenmesi’ dediğiniz şeyin altında mutlaka eğitim var. Kadın yoksulluğu, şiddetle mücadele, iş gücü piyasalarına katılım, karar alma mekanizmalarına katılım, bütün bunların hepsi eğitim olmadan olabilecek şeyler değil. Bu sebeple projeyi son derece önemsiyoruz.” diye konuştu.

– “KADINLARIMIZA YOL ARKADAŞLIĞI YAPIYORUZ”

Ayşe Keşir, AK Parti Kadın Kolları olarak, proje başlar başlamaz birebir yüz yüze iletişimle kadınlarla görüştüklerini, sorularını yanıtladıklarını, duyurular yaptıklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığının halk eğitim merkezlerinde ücretsiz kurslar düzenlendiğini hatırlatan Keşir, şunları kaydetti:

“Teşkilatlarımız aracılığıyla bir mahallede, bir bölgede ya da bir köyde, örneğin lise 2 matematik dersi almaları gerekiyor; bu durumda 12 kadının bir araya gelip sınıfın açılması, mahallenin okulunu, muhtarlık binasını ya da başka bir mekanı ayarlayarak oraya bir öğretmenin gelip kurs açılması gibi organizasyon konularında kadınlara yardımcı oluyoruz ve bu süreçte onlara yol arkadaşlığı yapıyoruz.”

– “DİPLOMALARINI ALIRKEN YANLARINDA OLMAK İSTİYORUZ”

Proje kapsamında 4 yıllık bir planlama yaptıklarını bildiren Keşir, şu bilgileri verdi:

“Geçtiğimiz yıl proje kapsamında toplam 21 bin 176 kadın ortaokul ve liseye müracaat etti. Geçen yıl başvuru yapanlardan 17 bini lise, 4 bin 176’sı ortaokula başvuru yaptı. Lise için çıktık yola ama ortaokula başlamayan kadınlar da maratona bir önceden başlamayı göze aldılar ve ciddi bir motivasyonla başladılar. Bu yıl da ikinci yıl için tekrar duyuru yaptık. İkinci yıl için de yeni kayıt yaptıran kadın sayısı 27 bin oldu. Kadınlarımızdan 11 bini lise, 16 bini ortaokul için başvurdu. İki yılda sadece lise için kayıt yaptıran kadın sayımız 28 bine ulaştı. Böylece iki yılda 48 bin 176 kadınımız, yeniden açık öğretim programları vasıtasıyla ortaokul ve lise eğitimine başlamış oldu.

Projeye başlarken hedefimiz, 4 yılda 25 bin kadına ulaşmaktı, projenin ikinci yılında bu hedefi liseye kayıt olan 28 bin kadın ile yakalamış ve hatta geçmiş bulunuyoruz.”

Keşir, proje ile ilgili raporlama çalışmalarının devam ettiğini, “Verisi gelecek illerle birlikte bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Kadınlarımız, her yıl mesafe aldıkça biz de çok heyecanlanıyoruz. İnşallah 4 yılın sonunda diplomalarını alan kadınlarımızın yanlarında olmak istiyoruz.” diye konuştu.

– 35 YAŞ ÜSTÜ KADINLARA EK KONTENJAN VURGUSU

Ayşe Keşir, kadınların lise mezuniyetinin ardından yeni hedeflerinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

KAYNAK: AA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.