enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5685
EURO
36,3207
ALTIN
2.919,84
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Düğün sezonu açıldı: İhtiyaç kredisi çekeceklere tüyolar

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu açılmaya başladı. Bu yaz evlenmeyi düşünenlerin ve maddi imkân yaratma arayışında olanların ilk aklına gelen ihtiyaç kredisi çekmek oluyor.

Düğün sezonu açıldı: İhtiyaç kredisi çekeceklere tüyolar
27.04.2023
39
A+
A-

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu açılmaya başladı. Bu yaz evlenmeyi düşünenlerin ve maddi imkân yaratma arayışında olanların ilk aklına gelen ihtiyaç kredisi çekmek oluyor. Gerek düğün hazırlıkları gerekse beyaz eşya gibi yeni ev hazırlıkları yapanlar krediye yöneliyor. Karşılaştırma sitesi encazip, ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünenlere düşük faizli kredi için tüyolar sıraladı. 

Havaların ısınması düğün sezonunun yaklaştığının da habercisi. Evlenmeyi ve düğün yapmayı düşünenler masraflar için kredi arayışında. İhtiyaç kredisi, kredi notuna ve kişinin aylık gelirine göre kişiden kişiye değişirken farklı vadelerle ödeme seçenekleri belirlenebiliyor.

Bankaların kampanyalarını takip edin

Düğün sezonunun gelmesiyle birlikte ihtiyaç kredisine yönelim de artabiliyor. Karşılaştırma sitesi encazip, ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünenlere düşük faizli kredi kullanımıyla ilgili tüyolar verdi. Bunlardan bir tanesi bankaların düzenlediği kampanyalar. Birçok banka yeni müşterileri için ‘hoş geldin’ kampanyası yapıyor ve düşük faizli ya da sıfır faizli kredi veriyor. Bir bankadan ilk kez kredi kartı alacaklara 10 bin TL’ye kadar 0 faizli nakit avans, 20 bin TL’ye kadar ise 0.99 faizli kredi kullanım kolaylığı sağlanabiliyor. Kredi çekmeyi düşünenlerin öncelikle bu kampanyalardan yararlanmasında fayda var. Örneğin, 40 bin TL’lik bir ihtiyaç kredisine başvurmadan önce çiftler ayrı ayrı başvurarak 0 faizli ya da düşük faizli kredi alabilme seçeneğinden faylanabilirler.

Kredi tutarı ve faiz oranı kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir

Bir diğer önemli nokta ise planladığınız kredi miktarı yüksek bir tutarsa tek bir banka yerine birden fazla bankadan kredi çekerek faiz oranlarını düşürebilirsiniz. Çalışma süresi, gelir düzeyi, varlıklar gibi birçok farklı nedenler de çekilebilecek kredi tutarını ve faiz oranlarını etkileyebiliyor. Bundan dolayı çekilebilecek kredi tutarı ve faiz oranı kişiden kişiye değişkenlik gösterebiliyor. Çiftler kredi çekerken bu detayları da göz önünde bulundurabilirler. Bu noktalara dikkat ederek ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünenler düşük faiz oranlarını yakalayarak avantaj sağlayabilir.

Kredi notunuzu yüksek tutun

İstediğiniz miktarda kredi çekebilmek için kredi notunuzun da iyi olması gerekiyor. Dokuz büyük bankanın ortak olduğu Kredi Kayıt Bürosu (KKB) iştiraki olan Findeks tarafından saptanan kredi notu 1 ile 1900 arasında hesaplanıyor. 1 en düşük puan iken 1900 en yüksek puan olarak belirleniyor. Kredi notu yüksek olanların yüksek tutarda kredi çekebilmesine imkân doğuyor. Kredi notu hesaplamasında dört ana faktör bulunuyor ve kredi notu buna göre belirleniyor. Yüzde 45’inde “geri ödeme alışkanlığı” etkili oluyor. Ödemelerin gününde ve düzenli yapılması kredi notunu yükseltiyor. Borçların geri ödenmesinin gecikmesi ya da temerrüde düşmesi kredi notunu düşürüyor. Yüzde 32’sinde “mevcut finansal hesap ve borç durumları”na bakılıyor. Daha önce kullanılan kredilerin nasıl kapandığı ve devam eden kredileriniz veya teminatlarınız göz önünde bulundurularak limitler çerçevesinde hesaplama yapılıyor. Yüzde 18’ini “kredi kullanma yoğunluğu” oluşturuyor. Daha sık kredi kullananların kredi notu yükselirken az kullananların ise düşüyor. Yüzde 5’ini de “yeni alınan krediler” oluşturuyor. Eğer kredi notunuzu hesaplattığınız tarihte, yakın bir zamanda kredi aldıysanız kredi notunuzun düşmesine neden olabiliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.