enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Doların gözü Jackson Hole’da

Doğalgaz fiyatlarının Rusya’nın kesintileriyle rallisine devam ettiği ve petrol fiyatlarının yeni kesinti sinyalleriyle resesyon endişelerinden …

Doların gözü Jackson Hole’da
26.08.2022
93
A+
A-

Doğalgaz fiyatlarının Rusya’nın kesintileriyle rallisine devam ettiği ve petrol fiyatlarının yeni kesinti sinyalleriyle resesyon endişelerinden çok etkilenmediği bir dönemde, Powell’ın enflasyonla ‘ne pahasına olursa olsun’ mücadele edileceğini söylemesi durumunda, uzmanlara göre dolarda yeni yükselişler gelebilir.

Avrupa gösterge doğalgaz fiyatlarının 318 Euro/MWh düzeyine sıçraması ve rekor elektrik fiyatları ise Euro Bölgesi’nde görünümü bozmaya ve 1’in üzerine çıkmakta zorlanan pariteye ayakbağı oluyor.

ABD ekonomisi 2. çeyrekte yıllık bazda %0,6 daralmış olsa da, hedefi ‘fiyat istikrarı’ olan Fed, 40 yılın zirvesindeki enflasyonu %2’ye çekebilmek ve ekonomiyi soğutmak için faiz artırımlarına devam etmek zorunda. Dolar endeksi 108-109 bandında 20 yılın zirvelerindeki seyrini korurken, euro/dolar dün TSİ 17:20 itibariyle 0,9979 düzeyinden işlem gördü.

Almanya’dan gelen GSYH büyüme ve Ifo İş İklimi verileri, para birliğinin en büyük ekonomisinin 3. çeyrekte daralacağına işaret ediyor ve Fed’in sıkılaşmasına paralel savaşın enerji krizini derinleşmesi paritede rüzgarı dolar lehine estiriyor.

Almanya ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 0,1’lik büyüme ile teknik resesyonun kenarından döndü ancak 3. ve 4. çeyrek görünümleri hem anketler hem de Bundesbank öngörülerine göre zorlu ve muhtemelen resesyonlu geçecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.