enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,4090
EURO
36,2692
ALTIN
2.842,81
BIST
9.420,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Çok Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
14°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
15°C

Dolar ve Euro’da son durum

Çarşamba gününe dolar 18.63 TL’den başlarken, Euro 19.49 TL’den başladı.

Dolar ve Euro’da son durum
07.12.2022
55
A+
A-

Çarşamba gününe dolar 18.63 TL’den başlarken, Euro 19.49 TL’den başladı.

Baz etkisiyle gerilemeye başlayan enflasyon rakamları döviz kurlarında bir değişikliğe neden olmadı.

Dün TRT Haber’de katıldığı bir programda enflasyon ile ilgili konuşan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu “Enflasyondaki düşüş sadece düşük baz etkisiyle ilgili değil.” dedi ve ekledi “Baz etkisinin çok büyük etkisi var tabii. Biliyorsunuz geçen seneki spekülatif kur ataklarından sonra özellikle kur ataklarından sonra fiyatlarda bir maliyet oluştu. Kasım ayında nispeten ama aralık ayında 13,5’lere varan, ocak ayında 11,8’e varan ve devamında yine mayıs ayına kadar kurun ve şubattan sonra da savaşın etkisiyle oluşan bir yüksek enflasyon. Bu sene tabii tarihsel ortalamaya baktığımız zaman fiyat hareketlerinin çok hareketli olduğu dönemler de dahil tarihsel ortalamadaki enflasyon oranlarımız bu oranların çok çok altında.”

Kavcıoğlu, doların stabil hale gelmesiyle ilgili olarak ise “Kur stabil bir şekilde bir dengede, bu 1-2 aylık bir süreç değil, Haziran-Temmuzdan beri böyle çok stabil” dedi.

Geçtiğimiz hafta “Aralıkta faiz artırım hızını yavaşlatabiliriz.” açıklamasını yapan Fed Başkanı Powell, küresel piyasalara can suyu olmuştu. Ancak cuma günü beklentilerin üstünde gelen tarım dışı istihdam verisi doları yeniden yükseltirken, küresel piyasalarda da yön aşağıya döndü.

Dolar küresel para birimleri karşısındaki yatay seyrini sürdürüyor. Bunda gerileyen ABD hazine tahvil getirileri etkili oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.