enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,4801
EURO
36,2396
ALTIN
2.960,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Dokuz Eylül’ün Teknopark’ı yeni buluşlara hazırlanıyor

Türkiye’nin saygın teknoloji üretim merkezlerinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı’nın (DEPARK) Balçova’daki Teknoloji Geliştirme Bölgesine (TGB-2), Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla TGB-3 alanı ek olarak tahsis edildi.

Dokuz Eylül’ün Teknopark’ı yeni buluşlara hazırlanıyor
08.08.2023
2
A+
A-

İZMİR (İGFA) – Yüksek teknoloji üretimi ve ülkemizin milli teknoloji hamlesini destekleyen girişimcilik ekosistemi ile ilklere imza atan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bu alandaki kararlı büyümesini sürdürüyor.

3 Ağustos 2023 tarihli T.C. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile DEÜ’nün Balçova’daki 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’ne kazandırılan TGB–3 (Teknoloji Geliştirme Bölgesi) alanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı’nda (DEPARK) gerçekleştirilecek yeni yatırımların ve buluşların önünü açmış oldu.

Türkiye’nin sağlık temalı ilk teknoparkı olarak 10 bin 487 metrekarelik alanda faaliyet gösteren Balçova’daki TGB-2 bölgesinin yanına, 6 bin 61 metrekarelik TGB-3 alanı daha eklenerek; DEPARK’ın sağlık ekosistemine katkısı toplamda 16 bin 548 metrekareye yükseltildi. TGB-3 bölgesinin birçok Ar-Ge firmasına ev sahipliği yaparak yeni buluşlara zemin hazırlayacağını aktaran DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “TGB-3 alanımız ile sağlık ekosistemine daha kapsamlı bir biçimde hizmet vermeye devam edeceğiz. Buradaki 3 bin metrekareye yayılan üç katlı binamız, Ar-Ge firmalarına ev sahipliği yaparak; ülkemizin milli teknoloji hamlesine uygun ilerlemeler kaydetmesine katkıda bulunacak” dedi.

‘TÜRKİYE YÜZYILI’ VURGUSU

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde bir teknoloji ekosistemi inşa etmek için yoğun çaba harcadıklarını ve bugüne kadar çok çalıştıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Üniversitemize kazandırılan TGB-3 alanımızda, ülkemizin milli teknoloji hamlesi vizyonuna uygun hizmetler ve buluşlar ortaya koymak için sabırsızlanıyoruz. Sorumluluklarımız iyice arttı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Üniversitemize sağlamış olduğu destek için ayrıca teşekkür ediyor; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında işaret ettiği ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna uygun, tam bağımsızlık hayalimizi gerçeğe dönüştürecek projelere yeni Teknoloji Geliştirme Bölgemizde de katkı sunacak çalışmalar yürüteceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Açıklamalarını sürdüren Rektör Hotar, şunları kaydetti: “İzmir ve Ege Bölgesi’nin inovasyon ekosistemi için stratejik öneme sahip teknoloji geliştirme bölgelerinden biri olan ve sağlık alanında yeni projelerin ve iş birliklerinin geliştirilmesi için kritik öneme sahip olan TGB-3 alanımız, tıbbi cihazlar, biyoteknoloji, biyomalzeme ve nanoteknolojiler, translasyonel tıp, biyo tasarım ve sağlık bilişimi alanlarında hizmet üretecek. Farklı sektördeki firmaların bölgede Ar-Ge çalışmalarını ve teknolojik yeniliklerini geliştirmelerine ev sahipliği yapan DEPARK, TGB-3 alanı ile hem kent ekonomisine hem de istihdama daha fazla katkı sağlamayı hedeflemektedir.”

DEPARK Genel Müdürü Aytekin Demir ise DEPARK TGB-3 alanının ilanı ile birçok yeni firmanın taleplerinin karşılanacağını belirterek, “Birçok Ar-Ge projesinin geliştirilmesine katkı sağlayacak bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak, yerli ve milli teknolojileri desteklemeyi sürdüreceğiz. DEPARK bugün büyüme hedefleri doğrultusundaki önemli adımlarından birini atmanın gururunu yaşıyor. TGB-3 bölgesinin ülkemiz başta olmak üzere; Üniversitemiz ve İzmir’imiz için çok değerli katkılar sunacağına inanıyoruz. DEPARK’ın kısa sürede hızla büyümesi yolundaki emekleri için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a teşekkür ediyor; yeni TGB-3 bölgemizin ülkemize ve İzmir’imize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.