TBMM Genel Kurulunda Diyanet Akademisinin kurulmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri …
TBMM Genel Kurulunda Diyanet Akademisinin kurulmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Devlet Memurları Kanununda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.
Teklifle, akademide ders vermek, araştırma ve uygulama faaliyetlerinde görev almak üzere dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olup dini yüksek ihtisas merkezinde eğitimini tamamlamış veya ilahiyat alanında doktora yapmış olanlar arasında, dini musiki, kıraat gibi özel yetenek gerektiren konularda ise 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olanlar arasında Başkanlıkça yapılan sınavda başarılı olanlar Diyanet Akademisi eğitim görevlisi kadrolarına atanabilecek.
Başkanlığa Din Hizmetleri sınıfına ait unvanlarda ihdas edilmiş pozisyonlarda sözleşmeli personel istihdam edilebilecek.
657 sayılı kanunda öngörülen genel şartlar yanında Başkanlık mevzuatı ile belirlenen özel şartları taşıyanlardan, Kamu Personel Seçme Sınavı puan sırasına konulmak kaydıyla atama yapılacak her bir pozisyonun üç katına kadar aday arasından Başkanlık tarafından Akademiye giriş için yapılacak sözlü veya uygulamalı sınavdaki başarı sırasına göre aday, din görevlisi olarak belirlenecek.
Diyanet Akademisi eğitim süresi, adayların eğitim durumu, atanacakları pozisyon ve Akademiye Giriş Sınavı’ndaki başarı durumu dikkate alınarak 6 ay ile 3 yıl arasında belirlenecek. Sözleşmeli personel olarak atananlar, 3 yıl süreyle başka bir yere atanamayacak. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde istihdam edilen sözleşmeli personelin eşi, bu personele tabi olacak.