İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul içi ve çevre iller arası ulaşımda kullanılan Orhangazi1 ve Osmangazi1 yüksek hızlı yolcu …
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul içi ve çevre iller arası ulaşımda kullanılan Orhangazi1 ve Osmangazi1 yüksek hızlı yolcu feribotlarını satışa çıkarıyor.
Merkezi bütçeden elde ettiği devasa geliri reklama, şatafata ve algıya harcayan İBB, yaz aylarında feribota en çok ihtiyacın olduğu dönemde böyle bir hamle yaptı.
Önümüzdeki ay 235 milyon TL fiyatla ihaleye açılacak olan feribotlar, sonradan özelleştirilen İDO tarafından kullanılıyordu.
İBB HİZMETE SOKMAK YERİNE SATIŞA ÇIKARDI
Konuya ilişkin Haber7’ye konuşan İBB AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, İDO’nun feribotları ‘verimli çalıştırılamadığı’ için iade ettiğini, İBB’nin ise bu feribotları farklı bir formülle hizmete koymak yerine satışa çıkardığını söyledi.
Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinden birinin denizdeki ulaşım payını artırmak olduğunu hatırlatan Kaynar, “Deniz ulaşımının İstanbul’da yeterli pay alamadığını iddia eden İmamoğlu, deniz ulaşımının daha da düşmesini sağlayan bir eyleme geçti” dedi.
FERİBOTLAR ERDOĞAN DÖNEMİNDE ALINDI
Kaynar ayrıca bu feribotların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde alındığı bilgisini de ekledi.
Kaynar İBB’nin bu hamlesinin İstanbul trafiğine sekteye uğratacağını söyledi:
“BELEDİYE NEYİ VARSA SATIŞA ÇIKARIYOR”
İBB Yönetiminin Belediye Meclisi’ne bir çok gayrimenkul satış dosyası gönderdiğini söyleyen Kaynar, “Belediyenin malını mülkünü, neyi varsa satıyorlar” diye konuştu. Kaynar, “Herhalde 5 sene sonra belediyenin satılacak, paraya çevrilecek hiçbir şeyi kalmayacak” ifadelerini kullandı.
MERKEZİ BÜTÇE PAYI ARTMASINA RAĞMEN…
Merkezi Bütçe’den İBB’ye çok ciddi bütçeler geldiğini söyleyen Kaynar, İBB’nin buna rağmen otobüs almadığını, bakımlarını yeterli yapmadığını, hizmete değil algıya, reklama ve şatafata harcadığını belirtti. Kaynar, “Bütçe bu ay daha da arttı, normalden yüzde 30 fazlası geliyor. ‘Bu kadar gelse iyidir’ dedikleri rakamın yüzde 30 fazlası gelmiş. İBB artık hizmete değil, algıya, reklama, şatafatlı işlere harcama yapıyor. Konser, dans gibi şeyler” diyor.