enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5322
EURO
35,9686
ALTIN
3.005,28
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

BUSİAD ‘acil uyarı’ya öncülük ediyor

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD), Bursa’da deprem acil uyarı ve müdahale sisteminin genişletilmesi çalışmalarına öncülük ediyor.

BUSİAD ‘acil uyarı’ya öncülük ediyor
28.07.2023
1
A+
A-

BURSA (İGFA) – Bursagaz ve AFAD’la gerçekleştirdiği çalışmalarla şehrin farklı yerlerinde ivme ölçerler konuşlandıran ve bunun yakında AFAD bünyesinde işletileceğini ifade eden Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, ivme ölçer sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen ve Bursa’nın önemli organize sanayi bölgesi ve şirketlerin yöneticilerin katıldığı toplantıda sistemi ve Bursa’nın depremsellik durumunu aktaran Prof. Dr. Şerif Barış, “Bursa’da 6.5 ile 7.8 arasında deprem üretebilecek 7 fay vardı şimdi 6.8 deprem üretebilecek doğu batı uzantılı bir fay daha bulundu. Bursa deprem riski yüksek bir kent. Acil Uyarı ve Müdahale Sistemi ile hasarın nerede yoğunlaşacağını öngörebileceğiz. Ayrıca belirlenecek kriterlerle gaz ve elektrik kesilmesi, hareketli sistemlerin durması, kapıların açılması gibi fonksiyonları da sağlayabileceğiz” dedi.

İvme ölçerleri tesislerinde kurma çalışmalarına başlayan firma temsilcileri de çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Yoğun sorularla karşılaşan Prof. Dr. Barış, depremi önceden bilen bir sistemin olmadığını, bu sistemle deprem sonrası etkilerin azaltılması ve öncesinde elde edinilecek verilerle, afet müdahale planlarının yapılmasının sağlanabileceğini de kaydetti.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, toplantının bir ön bilgilenme ve hazırlık toplantısı olduğunu, eylül ayıyla birlikte tüm organize sanayi bölge temsilcileri ile konuya ilgi duyan sanayicilerin ve ilgili kamu kurum temsilcilerinin katılacağı daha geniş katılımlı toplantıların yapılacağını ifade etti.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.