enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,5748
EURO
35,0148
ALTIN
2.432,32
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bursa’nın sinekle mücadelesi laboratuvara taşındı

Bursa’da sinek ve vektörlerle mücadele çalışmalarını kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sahadaki mücadeleyi bilimsel ortama taşıdı. Tarım Peyzaj AŞ bünyesinde kurulan laboratuvarda, vektörlerin özellikleri ve davranışları inceleniyor, buna göre mücadele yöntemi belirleniyor.

Bursa’nın sinekle mücadelesi laboratuvara taşındı
26.01.2023
71
A+
A-

BURSA (İGFA) – Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken temiz hava, temiz su ve temiz toprak prensibi ile gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevreyi miras olarak bırakmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan halk sağlığını doğrudan ya da dolaylı etkileyen unsurlarla mücadele çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Özellikle yaz aylarında önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıkan sinekle mücadele çalışmalarını 17 ilçede Tarım Peyzaj A.Ş marifetiyle tek elden yürüten Büyükşehir Belediyesi, bu mücadeleyi toplam 231 ilaçlama personeli, 343 araç ve ekipmanla sahada kesintisiz sürdürüyor.

Bursa genelinde 47 bin 475 adet sivrisinek üreme kaynağı, 2 bin 391 adet ahır-gübrelik-çöp depolama alanı ve kesimhane gibi yerler ile 103 bin 150 adet çöp konteyneri, sezon boyunca periyodik olarak biyosidal ürünler kullanılarak ilaçlanıyor.

Tarım Peyzaj A.Ş. sahadaki sinek ve vektörlerle mücadele çalışmalarını bilimsel ortama taşıdı. Mikroskop altında yapılan incelemelerle mücadele için doğru zaman ve doğru ilaç çeşitleri belirleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da beraberindeki Tarım Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Semih Polat ile birlikte yeni kurulan laboratuvarı inceledi.

Bursa’nın daha sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınması için her alanda önemli yatırımları hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Aktaş, sinek ve vektörlerle mücadelenin de halk sağlığı açısından kritik hizmetlerden biri olduğunun altını çizdi.

Sinekle mücadelenin yıl boyu kesintisiz şekilde devam eden bir çalışma olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Etkili mücadele için öncelikle bu vektörlerin yapısını ve davranışlarını iyi bilmek gerekiyor. Mücadelede doğru zamanın belirlenmesi ve doğru ilaçların kullanılması için bu laboratuvar büyük önem taşıyor. Sadece ilaç atıp geçmek değil konuyu tüm yönleriyle bilimsel olarak da ele alıyoruz. İlerleyen süreçlerde Tarım Peyzaj A.Ş. olarak kendi biyosidal ürün ruhsatımızı alarak saha uygulamalarında kullanılmasını da planlıyoruz” dedi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.