enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5167
EURO
36,1695
ALTIN
2.981,59
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C

Bursalı Ar-Ge Merkezi’ne EUREKA desteği

Türkiye’nin en büyük havlu ihracatçısı Bursalı, Ar-Ge ve inovasyona dayalı yenilikçi çalışmalarının karşılığını almaya devam ediyor.

Bursalı Ar-Ge Merkezi’ne EUREKA desteği
05.07.2023
0
A+
A-

BURSA (İGFA) – Bursalı firması,büyük yatırım yaptığı Ar-Ge Merkezinin, “Bakteri Varlığında Renk Değiştirebilen Tekstil Yüzeylerinin Geliştirilmesi” isimli proje önerisi ile EUREKA Ar-Ge destek programında desteklenmeye hak kazandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bursalı İcra Kurulu Başkanı Alper Bursalı, pazar odaklı, kısa sürede ticarileşebilecek ürün ve süreçlerin geliştirilmesine yönelik projelerin desteklendiği uluslararasıEUREKA Ar-Ge destek programında destek aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Bursalı yürütücülüğünde proje gerçekleştirileceğini ve İsveç Borås Üniversitesi’nin proje ortaklarından olacağını belirten Bursalı,“Bilindiği gibi son yıllarda koronavirüs, influenza, hepatit, salmonella, maymun çiçeği başta olmak üzere birçok salgın hastalık insanların hayatlarını olumsuz etkiliyor. Özellikle COVID-19 pandemisinin küresel bir sorun olarak ortaya çıkmasıyla salgın hastalıklardan korumak için maske, eldiven ve önlük gibi koruyucu tekstil ürünlerinde talep patlamaları yaşandı. Hastalıklarla mücadelede en kritik adımlardan biri, hastalığın daha fazla yayılmasını önlemek için mikropların üremelerini hızlı bir şekilde gözlemlemek. Projemiz de tekstil, kimya ve tıp alanlarını kapsayacak şekilde çok disiplinli katılımla başta medikal alanda kullanılmak üzere biyosensör özellikli tekstil yüzeyleri üretmeye yönelik bir araştırma projesi” dedi.

ÜRETİMDE VERİMLİLİĞE VE KATMA DEĞERE ODAKLANDIK

Türkiye’nin tekstil sektöründeki ilk ve tek Ar-Ge & Tasarım Merkezi unvanına sahip olduklarını dile getiren Bursalı, şirket olarak, üretimde verimliliğe ve katma değere odaklandıklarını söyledi. Bursalı, insan ve çevre önceliğiyle geliştirdikleri ürünlerle, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara faydalı ürünler sunma gayretinde olduklarını belirterek, “Ar-Ge Merkezimizde, mevcut bilgi birikimi ve üretim deneyimini yetkin insan gücü ile birleştirilerek, her türlü üretim, test, tasarım, analiz ve strateji yüksek standartlarda gerçekleştiriliyor. Fark yaratan çalışmalarımızla sektöre öncülük etmeye ve başarılı çalışmalarımızla örnek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.