Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde Mudanyalı çiftçilere 400 adet …
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde Mudanyalı çiftçilere 400 adet Trabzon hurması fidanı dağıtıldı.
BURSA (İGFA) – Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’nın kırsal mahallelerinden Dereköy’de 10 çiftçiye yüzde 70’i hibe olan 400 adet Trabzon hurması fidanı dağıttı.
Dereköy Mahalle Muhtarı Nedim Oruç’un ev sahipliğindeki törene Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik’in yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergün Karadağ, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast, Ziraat Odası Başkanı Erdoğan Yıldız ve üreticiler katıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, pandemi sürecinin tarım ve gıdanın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Zeytin ve incirin diyarı Mudanya’da ürün yelpazesinin genişlemesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiyi desteklediklerini ifade eden Çelik, yapılan toprak analizleriyle tarımın gelişimine katkı sunduklarını anlattı.
Türkiye’de Trabzon hurması 40’ın üzerinde ilde yetiştirilmesine rağmen, üretim yıllık 15 bin tonu geçmediğini ifade eden Çelik, “Bursa olarak üretimin artması noktasında destek olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak HAGEL ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü’müzün katkılarıyla 10 çiftçimize 400 adet Trabzon hurması dağıtıyoruz. Hedefimiz, tarım kenti Bursa’nın bu özelliğinin daha da güçlenmesidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerimiz devam edecek. Fidanlarımız, çiftçilerimize ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.
“TRABZON HURMASI İYİ GELİR GETİRECEK”
Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi ise, yerel yönetimlerin tarıma verdiği desteklerin önemin vurgu yaptı. Çiftçilerin ürünlere özveriyle bakmasının önemli olduğunu söyleyen Kaymakam Terzi, iklim değişikliğiyle mücadelede Mudanya’nın incir, zeytin gibi ürünlerin yanında yeni ürünler geliştirmesi gerektiğini anlattı. “Trabzon hurması, çiftçiye iyi gelir getirecek ürünlerden birisidir. Yaşı ve kurusu ayrı para ediyor” diyen Terzi, “Ürünlerin tutmasıyla çiftçilerin yüzü gülecektir. Üreticilerin toprak analizlerine de önem vermesini istiyorum. Toprakta neyin en iyi şekilde yetişeceği konusunda uzmanlardan destek alınmalı” diye konuştu.
İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, Mudanya’nın zeytin ve incirin yanında yakın zamanda Trabzon hurmasında da söz sahibi olacağını belirtti.
Konuşmalar sonrasında katılımcı protokol üyeleri tarafından çiftçilere, Trabzon hurması fidanları teslim edildi.