enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5366
EURO
36,0058
ALTIN
3.010,56
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Bursa Yenişehir’de ‘Biyogaz Santrali’ne tepki!

Bursa’da Yenişehir Akbıyık Köyü’nde kurulması planlanan biyogaz santralinin yapımına karşı itirazlar yükselmeye başladı.

Bursa Yenişehir’de ‘Biyogaz Santrali’ne tepki!
03.02.2023
60
A+
A-

Gürhan ADANA – Yenişehir Memleket / BURSA (İGFA) – Türkiye’de ve dünyada doğru olarak uygulanan ve çevreye zarar vermeyen projelerin bulunduğuna işaret eden Yenişehir Çevre Platformu Üyesi Erkan Erdem, “Fakat Akbıyık’ta yapılması planlanan biyogaz santralinin proje tanıtım dosyasını incelediğimiz zaman, eksik ve yetersiz konular saptadık” diye konuştu.

Fermantasyon sonucu ortaya çıkan çamur ve sıvı atığın ne şekilde değerlendireceği ve bertaraf edileceğinin belli olmadığını savunan Erdem, bu konuda belirsizlik bulunduğunu belirtti. Erdem, ayrıca ‘sıvı atığın bir tarım firmasına tonu 1 TL’den satılması’ gibi akla ziyan bir sözleşmenin proje tanıtım dosyasında bulunduğunu söyledi.

İşletme faaliyeti esnasında ortaya çıkan koku, toz ve gürültünün nasıl kontrol altına alınacağının da belirsiz olduğunu vurgulayan Erdem, “Her gün 98 ton hayvansal ve bitkisel atık nasıl muhafaza edilecektir? 100 tonluk günlük işleme sınırı limiti niçin 95 tonda bırakılmıştır” diye sordu.

Erdem açıklamasında; “Çok yakından geçen Kavaklı Deresi’ne sıvı atıkların ve sızıntı sularının deşarj edilmesi ya da sızması nasıl önlenecektir? Fermantasyon sırasında metan gazı ile birlikte açığa çıkacak kükürt dioksit ve hidrojen sülfür gibi gazların nasıl ayrıştırılacağı ve etkisiz hale getirileceği belirsizdir. Kamuoyunda tartışılmadan, o bölgede yaşayan halka sorulmadan, yeterli çevresel etki analizleri yapılmadan birinci sınıf tarım arazisine, verimli Yenişehir Ovası’na biyogaz enerji santrali kurulmasına onay verilmemesi gerekir” diyerek yetkililere çağrısını iletti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.