enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Bursa Uludağ TTO’da tecrübe paylaşımı

Bursa Uludağ TTO’nun Horizon Europe (Ufuk Avrupa) ve EUREKA projeleri için başlattığı ‘Tecrübe Paylaşımı’ buluşmalarına yenisi eklendi. BURSA …

Bursa Uludağ TTO’da tecrübe paylaşımı
12.05.2022
150
A+
A-

Bursa Uludağ TTO’nun Horizon Europe (Ufuk Avrupa) ve EUREKA projeleri için başlattığı ‘Tecrübe Paylaşımı’ buluşmalarına yenisi eklendi.

BURSA (İGFA) – Bursa Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve ULUTEK Teknopark iş birliği ile Horizon ve EUREKA Projeleri Tecrübe Paylaşımı Semineri gerçekleştirildi.

Bursa Uludağ TTO AB ve Uluslararası Projeler Koordinatörü İrem Göymen’in moderatörlüğünde düzenlenen çevrimiçi etkinlikte, Avrupa İşletmeleri Ağı Portalı kullanımı ve konsorsiyum kurma ipuçları sunumu gerçekleştirildikten sonra Mercedes Benz Türk A.Ş. ve Vimansys Digital firmalarının yetkilileri, proje deneyimlerini paylaştı.

‘PARÇA KALİTESİ ZİRVEYE ULAŞTI’

FAMILIAR Projesi’nin üretim aşamasındaki projeler için çok büyük katkılar sağladığını kaydeden Mercedes Benz Türk A.Ş. Yetkilisi Okan Otuz, bu projede üretim aşamasında kalıp içi, ekstrüzyon ünitesi, üretim sonrası robot kolu ucu ve teslimat alanı platformunda kullanılacak sensörler aracılığıyla veri toplamayı ve toplanan Büyük Veri ile süreçleri iyileştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İyileştirilme ya da geliştirilmeye ihtiyacı olan projelere mekanik analizler ve optimizasyon yazılımları sayesinde verdikleri destekleri anlatan Vimansys Digital Yetkilisi Ayşe Polat ise, imalat sürecinde birçok etkenden dolayı son ürün kalitesinde ciddi azalmalar ile karşılaşıldığını ifade etti. İnovatif ürün geliştirme odaklı TÜBITAK ve Avrupa Birliği projelerinin hazırlanması ve yürütülmesi kapsamında da Vimansys Digital olarak teknik ve idari destek verdiklerini anlatan Polat, “Hem teknolojik iyileştirmeleri geliştirmek hem de projeleri olgunlaştırmak adına finanse edilen projeler için ihtiyaç duyulan şirketlere ve üniversitelere destek sağlıyoruz” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.