enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5793
EURO
36,3544
ALTIN
2.917,10
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Broadcom, VMware’i Tam 61 Milyar Dolara Satın Aldı

Bilgisayar donanımları ve bu donanımlar için geliştirdiği yazılımlarla sektörde önemli bir yere sahip olan Broadcom, dudak uçuklatan bir anlaşma …

Broadcom, VMware’i Tam 61 Milyar Dolara Satın Aldı
26.05.2022
118
A+
A-

Bilgisayar donanımları ve bu donanımlar için geliştirdiği yazılımlarla sektörde önemli bir yere sahip olan Broadcom, dudak uçuklatan bir anlaşma yaptığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre sanallaştırma yazılımları konusunda uzmanlaşmış olan VMware ve bu şirkete ait tüm alt kuruluşlar, tam 61 milyar dolara satın alındı.

Anlaşmanın detaylarına baktığımızda, bu 61 milyar dolarlık anlaşmanın 8 milyar dolarının VMware’in borçlarından oluştuğunu görüyoruz. Anlaşmanın geriye kalan kısmını ise VMware ile iştiraklerinin hisse senetleri kapsıyor. Broadcom, bu satın almayla yazılım dünyasındaki yerini hiç olmadığı kadar sağlamlaştıracak gibi görünüyor.

Bu anlaşma, son tüketiciyi nasıl etkiler?

Broadcom, temelinde bir yarı iletken üreticisi ve bildiğiniz gibi COVID-19, bu sektöre büyük darbe indirdi. Ancak VMware ile türevleri ise daha çok yazılım sektörüne odaklanmış durumdalar. Bu anlaşma, Broadcom’u yazılım sektöründe iddialı bir şirket haline getirerek uzun vadede mali açıdan destekleyecek bir gelişme oldu.

Sektörün genel görüşü Broadcom’un bu satın alma ile gelir kaynaklarını risksiz bir şekilde artırdığı yönünde. VMware ise an itibarıyla borçlarından kurtulmuş oldu ve çalışmalarına çok büyük bir ihtimalle özgürce devam edecek. Yani 61 milyar dolarlık bu devasa anlaşmaya sektörel anlamda baktığımızda bir kazan-kazan durumunun oluştuğunu görüyoruz. Peki bu anlaşma, son tüketici için ne fayda sağlar?

Açık konuşmak gerekirse Broadcom, VMware ile ilgili planlarını şimdilik açıklamadı. Ancak yazılım dünyası ile haşır neşir olanlar iyi bilir; VMware’i kullanarak Windows tabanlı bir bilgisayarda Linux gibi işletim sistemleri çok kolay bir şekilde çalıştırılabilir. İşte iki şirketin yapacağı dirsek teması, son tüketiciyi burada etkileyebilir. VMware’in Broadcom çipler için daha iyi bir şekilde optimize edilmesi, sanal işletim sistemi kullanan tüketicilerin işini kolaylaştırabilir. Öte yandan; VMware’in şirketler için önemli bulut çözümleri devar. Şirket artık, bu bulut çözümlerini daha iyi bir hale getirebilmek için Broadcom’dan hem maddi hem de teknik destek alabilir. Bu anlaşmanın sonunun nereye varacağını hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.