Türkiye’nin en beğenilen kadın giyim markası Koton, Borsa İstanbul’da gerçekleşen gong töreniyle borsada işlem görmeye başladı.
Hisselerinin yüzde 16,5’i borsaya açılan Koton’un halka arz büyüklüğü 4,17 milyar TL oldu. Koton hisseleri, Borsa İstanbul’da “KOTON” koduyla işlem görüyor.
Pay fiyatının 30,50 TL olarak belirlendiği halka arza ilişkin talep toplama sürecinde yurt içi bireysel yatırımcılar ve şirket çalışanlarından 1,4 kat, yurt içi kurumsal yatırımcılardan ise 4,8 kat talep toplandı. Halka arzın büyüklüğü ise 4 milyar 166 milyon 300 bin TL olarak gerçekleşti. Konsolide cirosunu 2023 yılsonu itibarıyla 17,2 milyar TL seviyesine taşıyan, yurt içi ve dışındaki 437 mağazası ve e-ticaret operasyonlarıyla 70 ülkede faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük moda markalarında Koton’un halka arzı, İş Yatırım konsorsiyum liderliği ve Ak Yatırım konsorsiyum eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığı ile yapıldı. Koton, halka arzdan elde edeceği gelirin %30-40’ını yurt içi ve yurt dışı mağaza açılışları ve yenilemeleri, depo otomasyon yatırımları ile bilgi teknolojileri yatırımları, %60-70’ini ise büyüme amaçlı ürün alımlarına yönelik işletme sermayesi finansmanı için değerlendirecek.
Koton, 10 Mayıs 2024 itibarıyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da, “KOTON” koduyla işlem görmeye başladı. Borsa İstanbul’da düzenlenen Koton Halka Arz Gong Töreni’ne; Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, Koton CEO’su Dr. A. Bülent Sabuncu, İş Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Kenan Ayvacı, Konsorsiyum Eş Lideri Ak Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, şirket yetkilileri ve davetliler katıldı. Gong törenine katılım oldukça yoğun oldu.
Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Koton Mağazacılık, çok özetle söylemek gerekirse, bir marka inşasının ve girişimciliğin güzel örneklerindendir. Markasıyla, ortaklık yapısıyla, tedarikçisiyle, müşterisiyle, kurumsal yapısıyla, sürdürülebilirlik ilkeleriyle, sosyal sorumluluğuyla ve daha birçok yönüyle, çok başarılı bir iş modelidir. Bugün Borsamızda işlem görmeye başlayarak, sadece, hedeflerini gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyduğu uzun vadeli finansmana erişmekle kalmamış, aynı zamanda bu başarılı iş modelinin ve markasının büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak çok önemli bir adım atmıştır. Koton’un değerli yöneticilerini bu stratejik kararından dolayı tebrik ediyorum. Koton’un bu başarılı halka arzında emek harcayan herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Koton’a Borsamız ailesine hoş geldiniz diyor, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum”dedi.
Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ise halka arz süreciyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bugün Koton için çok önemli, tarihi bir gün. Bundan 36 yıl önce, Kuzguncuk’ta 25 metrekarede küçük bir dükkân açtık. O küçük dükkân, her şeyin, tüm hayallerimizin başlangıç noktasıydı. Eşim Gülden’le birlikte 2 kişi yola çıktık bugün 7900 kişilik bir aile olduk. Şimdi bu büyük aileye, yatırımcılarımız da eklendi. Koton’un geleceğine güvenen 3 milyon 473 bin 380 yeni ortağımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Koton’un hisselerinin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasıyla, bizler için yepyeni bir dönem başlıyor. Hedeflerimiz büyük, hayallerimiz büyük, sorumluluğumuz büyük. Şu anda 70 ülkede varız. Hedefimiz, daha fazla ülkede daha fazla tüketiciyle buluşmak. Türkiye’nin moda markası olan Koton’un dünyanın moda markası olması için çalışacağız ve birlikte başaracağız. Bize destek veren tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Halka arzın Koton için ve sermaye piyasalarımız için hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı