enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,6486
EURO
36,3661
ALTIN
2.928,18
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Bolluk yaşanıyor: 2 bin balık ağlarda

Marmara Denizi’nde son dönemler yaşanan Palamut Bolluğu balıkçının geçim kaynağı oldu. Çanakkale Boğazı’nda palamut avlamak için ‘Doğuş 1’ isimli …

Bolluk yaşanıyor: 2 bin balık ağlarda
19.11.2022
53
A+
A-

Marmara Denizi’nde son dönemler yaşanan Palamut Bolluğu balıkçının geçim kaynağı oldu. Çanakkale Boğazı’nda palamut avlamak için ‘Doğuş 1’ isimli tekneyle denize açılan Hasan Doğuş Tunç ve arkadaşları büyük bir palamut sürüsüyle karşılaştı. Sürüyü gören Tunç ve arkadaşları ağları denize bıraktı. Bir süre sonra palamut dolu ağlar makara ile tekneye çekildi.

Palamut dolu ağları görünce şaşkınlık yaşadıklarını dile getiren Tunç, “Çanakkale Boğazı’nda palamut geçişinin yavaşladığı kasım ayının ortasına doğru büyük bir Balık sürüsüyle karşılaştık. Balık sürüsü, balıkçı tabiriyle ‘yakamoz avcılığı’ ile tutuldu. Gayet güzel bir av oldu. Yaklaşık 2 bin palamudumuz vardı. Hepsi bir yere yüklenmiş balıkların ağların mantar yakalarını bile batırmış, ağları tekneye çekmekte biraz güçlük çektik. Palamudun kaybolduğunu düşündüğümüz nokta olan Çanakkale Boğazı’nda yeniden böyle bir sürüyle karşılaşmak bizleri çok sevindirdi. Bu boğazda hala palamudun varlığına işarettir. Palamut bitmiş değil daha devam edecek anlamına geliyor” dedi.

’10 GÜN İÇERİSİNDE LÜFER BOL MU OLACAK AZ MI OLACAK BUNU GÖSTERİR’

Lüfer balığının bu aylarda başlaması gerektiğini vurgulayan Tunç, “Lüfer geç bile kaldı. Bunu palamudun çok olmasına, suların sıcaklığına bağlayabiliriz. Birçok etken var. Ama bu sene lüfer kendini sakladı. Biz bunu mevsimsel olaylara bağlıyoruz. İklimin 1-2 ay geç gelmesinden kaynaklanıyor. Lüfer olmayacak değil, olur. Önümüzdeki 1 hafta, 10 gün içerisinde lüfer bol mu olacak, az mı olacak bunu gösterir. Şu anda çinekopta bolluk var. İşler biraz tersine dönmeye başladı” diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.