enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5596
EURO
36,0857
ALTIN
3.010,01
BIST
9.456,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
11°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
10°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C

BMHCA Nedir ? Kolonyada Bulunur mu ?

BMHCA, Butylphenyl Methylpropional adlı kimyasal bileşiğin kısaltmasıdır. Bu bileşik, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan bir koku

BMHCA Nedir ? Kolonyada Bulunur mu ?
16.09.2024
10
A+
A-

BMHCA, Butylphenyl Methylpropional adlı kimyasal bileşiğin kısaltmasıdır. Bu bileşik, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan bir koku verici maddedir. Ayrıca Lilial olarak da bilinir.

BMHCA maddesi, Eyüp Sabri Tuncer kolonyaları ile tekrar gündeme geldi.Avrupa Birliği, ünlü kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer’in 2022 öncesi üretilen eserleri için acil toplatma kararı aldı.

BMHCA’nın Kullanım Alanları:

  • Parfümler
  • Kolonyalar
  • Şampuanlar
  • Saç kremleri
  • Duş jelleri
  • Vücut losyonları
  • Deterjanlar

BMHCA ile İlgili Endişeler:

  • Üreme sağlığına zararlı olabilir: BMHCA’nın üreme sistemine zarar verebileceği ve doğmamış çocuğa zarar verebileceği konusunda endişeler bulunmaktadır.
  • Cilt hassasiyetine neden olabilir: Bazı kişilerde BMHCA ciltte alerjik reaksiyonlara veya hassasiyete neden olabilir.

BMHCA’nın Yasaklanması:

Avrupa Birliği, BMHCA’yı Mart 2022’den itibaren kozmetik ürünlerde yasaklamıştır. Bu karar, maddenin potansiyel sağlık riskleri nedeniyle alınmıştır. BMHCA, kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılan bir koku verici madde olsa da, potansiyel sağlık riskleri nedeniyle Avrupa Birliği tarafından yasaklanmıştır. Tüketiciler, kozmetik ürünlerini satın alırken içerik listesini kontrol etmeli ve BMHCA veya Lilial içeren ürünlerden kaçınmalıdırlar. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.