<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
ALTIN
3.997,10
BIST
9.668,36
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
ALTIN
3.997,10
BIST
9.668,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Biten piller bilim setine dönüşüyor

Duracell Türkiye Cumhuriyet’in 100’üncü yılında yeni bir sosyal sorumluluk projesine başlattı.

Biten piller bilim setine dönüşüyor
02.10.2023
4
A+
A-

İSTANBUL (İGFA) – Duracell Türkiye CEO’su Kerem Sinanoğlu, hem şirket olarak sürdürülebilirlik stratejilerini anlattı hem de yeni sosyal sorumluluk projesine yönelik bilgi verdi.

Türkiye’de pil geri dönüşüm oranı yüzde 5’lerde olduğunu ifade eden Sinanoğlu, başlattıkları yeni proje ile Migros’a getirilip geri dönüşüm kutularına atılan biten piller karşılığında dezavantajlı okullardaki öğrencilere bilim seti hediye edeceklerini açıkladı.

Bir yıl sürecek proje kapsamında 4 ton pil toplayarak 4 bin çocuğa ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Geçen yıl Duracell Optimum pil çıkardıklarını aktaran Sinanoğlu, “Bu pilin iki özelliği var. Birincisi çinko karbon pillere göre 30 kata kadar daha uzun ömürlü. İkinci özelliği ise akıllı pil diyoruz cihazın daha uzun ömre ihtiyacı varsa ona göre çalışıyor. Performansa yönelik cihazlarda da daha iyi performans sağlıyor. Bazı fenerler daha güçlü yanıyor diş fırçaları daha güçlü çalışıyor. Oyuncak arabaların da daha hızlı gitmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

2 YIL İÇERİSİNDE 15 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Sinanoğlu, “Sürdürülebilirlik stratejimizin ikinci kısmı eğit. Tamamen gönüllü çalışanlarımızla ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine sürdürülebilirlik seminerleri veriyoruz. Seminerlerde pilin ne olduğunu, geri dönüşümünün önemini, nasıl geri dönüştürüldüğünü ve kendilerinin neler yapabileceğini anlatıyoruz. 2 yıl içerisinde 15 bin öğrenciye ulaştık. Önümüzdeki yıllarda bunu katlayarak daha yukarıya taşımayı hedefliyoruz” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.