enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
32,5826
EURO
34,6662
ALTIN
2.527,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
SON DAKİKA
23:50 Üniversite öğrencilerinden Mudanya’ya tarihi gezi
23:06 Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
20:38 AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş’tan çağrı “Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
20:21 Kayseri’de suya yüzde 30 indirim
20:20 Kayseri’de Büyükşehir Meclisi toplandı
20:09 Daha Güzel Bir Fatih İçin Karasurları Millet Bahçesi Veledi Karabaş Parkı’nı Hizmetinize Açtık!
20:08 Sivas Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Belediye Başkan Dr. Adem Uzun’un yönetiminde gerçekleştirildi
20:02 Büyükşehir Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti
20:01 Mudanya Belediyesi, Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mimarlık fakültesi öğrencilerini ilçede ağırladı
20:00 Nevşehir Belediyesi’nin yüzlerce personel ve onlarca iş makinesinden oluşan ekipleri bugün Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Bekdik Mahallesi’ndeydi.
19:58 Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında düzenlenen teknoloji ve robot yarışması TEKNO-SEL ödül töreni ile sona erdi
19:40 Basmane’de temizlik ve bakım seferberliği
19:39 Hüseyin Can Güner: “Ali Dinçer, Ankaralıların gönlünde her zaman için halkçı belediyeciliğiyle, sosyal belediyeciliğiyle adını yaşatacak.”
19:38 HONOR Magic6 Pro: Türkiye’de Sihirli Bir Deneyim Zamanı!
18:06 Edirne’de cinayet
17:54 Bilgehanelerdeki Deneme Sınavları Öğrencilerde Akademik Başarıyı Destekliyor
17:50 Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi…
17:43 Geyve’de Yeni Dönemin İlk Muhtarlar Toplantısı Gerçeleştirildi
17:42 Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu
17:40 Bağcılar Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu kabul edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bebekler kestane yiyebilir mi? Kestane muhallebisi nasıl yapılır?

Kış aylarının olmazsa olmazı olan kestaneler hem sağlıklı hem lezzet verici olması nedeniyle herkes tarafından sevilerek yenen bir yiyecektir …

Bebekler kestane yiyebilir mi? Kestane muhallebisi nasıl yapılır?
30.09.2022
109
A+
A-

Kış aylarının olmazsa olmazı olan kestaneler hem sağlıklı hem lezzet verici olması nedeniyle herkes tarafından sevilerek yenen bir yiyecektir. Kestanenin saymakla bitmeyen bu faydalarından bebeklerinin de yararlanmasını isteyen annelerin bebeklerde kestane tüketiminde dikkat edecekleri bazı noktalar mevcut. Bebeklere kestane ne zaman verilir? Bebeklere kestaneli muhallebi nasıl yapılır?

Tadını damakta bırakan enfes lezzetlerden biri olan kestane, neredeyse herkesin en sevdiği yiyeceklerin başında gelir. Evde tavada ya da ocakta kolaylıkla pişirilebildiği gibi dışarıda hazır olarak da satılan kestaneler, doğru ve uygun tüketimi ile sağlığa fayda sağlamaktadır. Damak zevkine göre ister çiğ ister kavrulmuş olarak tüketilen kestane fazla miktarda yenildiği zaman bağırsaklarda birtakım sağlık problemlerine yol açabiliyor. Kabızlığı tetikleyerek rahatsızlık verici bir duruma sebep olabilen kestane kış mevsiminde oldukça sık tüketilen yiyecekler arasında yer alabiliyor. Yaz aylarına göre daha yavaş çalışmaya başlayan metabolizma, fazla miktarda yenen kestaneyi sindirmede sıkıntı oluşturabilir ve kolay yoldan kilo alımına yol açabilmektedir. Bu nedenle uzmanlar, günlük en fazla 100 gram kadar kestane yenebileceğini söylüyor. Peki biz yetişkinlerin severek tükettiği kestane bebeklere ve çocuklara yedirilebilir mi? Bebeklerde kestane tüketimi nasıl olmalı? Evde en sağlıklı kestane nasıl pişirilir? Kestanenin faydaları neler? İşte kestane tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Bebeklere kestane verilir mi

BEBEKLER KESTANE YİYEBİLİR Mİ?

Yetişkinlik döneminde bile zaman zaman kabızlığa neden olan kestane, alerjik besin grubu içerisinde yer alır. 1 yaşından sonra doktor onayı ile bebeğe verilebilecek olan kestane tüketiminin dışında bir de ismini sıklıkla duyduğumuz kestane balı var. 1 yaşından küçük bebeklerde normal bal bile tüketilmemesi gerekirken kestane balını da elbette vermemek gerekir. 1 yaşından sonra suda kaynatılarak verilebilir.

Kestane tüketimi bazı bebeklerde gaz, ishal ve mide problemlerine yol açabilir, bu anlamda dikkatli olmakta fayda vardır.

Kestanenin besin değerleri

KESTANE VE KESTANE BALI BEBEKLERE VERİLEBİLİR Mİ? KAÇ AYLIK BEBEK KESTANE YİYEBİLİR?

Faydalarını saymakla bitiremediğimiz kestane tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta fazla tüketildiğinde bazı sağlık sorunları da peşinden getirebileceğidir. Yeterli miktarda tüketildiğinde faydası dokunan kestane yetişkinlerin haricinde bebeklere ve çocuklara verildiği zaman ishal ya da gaz problemleri görülebiliyor. Bu nedenle uzmanlar kestanenin alerjik besinler grubunda olduğunu belirterek, 1 yaşından küçük bebeklere kestanenin ve kestane balının yedirilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

Faydalarından yararlanabilmek için 1 yaşının doldurulması gerektiğini savunan uzmanlar, kestaneyi suya atıp kaynattıktan sonra blenderdan geçirerek ya da çatalla ezerek bebeklere yedirilebileceğini vurguluyor.

Kestaneli muhallebi nasıl yapılır?

BEBEKLER İÇİN EVDE KESTANELİ MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?

+1 YAŞ SONRASI İÇİN KESTANELİ MUHALLEBİ TARİFİ:

MALZEMELER:

200 gr. kestane
500 ml süt (yarım litre ya da 2 su bardağı)
500 ml.su (yarım litre ya da 2 su bardağı)
2 çorba kaşığı pekmez
2 çorba kaşığı un (yulaf, pirinç vb. unlar olabilir)

ÜZERİNE:

Ceviz

YAPILIŞI: Kestaneleri güzelce ayıkladıktan sonra soyulmuş kestaneleri su ve sütün içinde haşlayın. Kestanelerin piştiğinden emin olduktan sonra biraz ılık su ile karıştırarak pürüzsüz kıvam elde edin ve un ilave edin. Karıştırmaya devam edip muhallebi kıvamı elde ettikten sonra ocaktan alıp pekmez koyup blenderdan geçirin. Kaselere alıp soğumasını bekledikten sonra  dövülmüş ceviz ekleyip muhallebiyi hazır edin.

KESTANENİN FAYDALARI NELER? KESTANE NEDEN TÜKETİLMELİ?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kış aylarında severek yenen kestanede günlük tüketim miktarını aşmamak kaydı ile yemenin sağlık açısından olumlu etkileri olduğunu açıkladı. Damakta bıraktığı nefis tadıyla gönüllerde taht kuran kestanenin yaygın olarak bilinen faydaları şu şekildedir:

bebeklerde kestane ve kestane balı tüketimi
  • B1, B2 ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan kestane besleyici değerlere sahiptir.
  • Stresli durumlarda tüketildiğinde pozitif bir ruh hali verir, sakinleştirir.
  • Kansızlığa iyi gelerek kandaki dolaşımın artmasına yardımcı olur.
  • Felç geçirme riskini epey oranda azaltır.
  • Oluşabilecek mide problemlerinin önüne geçmede etkilidir.
  • Vücudumuzdaki kırmızı kan hücrelerinin çoğalmasını sağlar.
  • Kolesterol seviyesini dengede tutar.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.