enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5300
EURO
36,1696
ALTIN
2.967,02
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C

Bebek bezi nasıl değiştirilir? Bebek bezi değiştirirken hangi malzemeler kullanılır?

İlk bebek deneyimi yaşayan anne ve babalar için en zor kısımlardan bebeğin altını değiştirme aşamasıdır. Hatta bazı ebeveynler bu durumdan biraz …

Bebek bezi nasıl değiştirilir? Bebek bezi değiştirirken hangi malzemeler kullanılır?
14.03.2022
227
A+
A-

İlk bebek deneyimi yaşayan anne ve babalar için en zor kısımlardan bebeğin altını değiştirme aşamasıdır. Hatta bazı ebeveynler bu durumdan biraz psikolojik ve biyolojik etkilenir. Bu durumu kolayca atlatmak için sizlere uzmanların tavsiyelerini araştırdık. Bebek bezi nasıl değiştirilir? Bebek bezi değiştirirken hangi malzemeler kullanılır?

Bebek altı değiştirmek zor olmadığı kadar kolay da bir durum değildir. Anne ve babalar için endişe verici süreçlerden biri olan bebeğin altını değiştirme en çok bebeğin sağlığı için önemlidir. Bu yüzden bu sürece anne ve babanın hamilelik sürecinde biyolojik ve fizyolojik olarak hazırlanması lazım. Aksi halde bebeğe yansıtılan herhangi bir ruhsal durum ileride bebeğin ebeveynlerine karşı olumsuz travmalarına zemin hazırlayabilir. İlk bebekte çoğu anne ve babalar bu durumu sıklıkla yaşar. Özellikle lohusa dönemi sendroma giren anneler bebeğe dokunmak bile istemez. Uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunur. Her ne kadar henüz bir şeylerin bilincinde olmazsa bile bebek anne ve babanın kendine olan davranışlarını hisseder. 

bebek bezi değiştirmeden bütün malzemeleri elinizin altında tutacak şekilde ayarlayın

BEBEK BEZİ DEĞİŞTİRİRKEN HANGİ MALZEMELER KULLANILIR?

En önemli malzeme bebek bezidir. Bebek bezi uzun süreli takılacağından pamuksu bir yapıya sahip olması gerekir. 

Bebeği üzerine uzandırmak için bebek bezi olmalı bunun da yüzde yüz pamuk olmasında fayda var. 

Bebek cildine özel sıvı oranı uygun ve kozmetik ürün içermeyen ıslak mendil ya da sürekli yıkayacağınız pamuksu bir bezi ıslatın. 

Bebeğin uzun süre taşıyacağı bezden kaynaklı özel alanlarında kaşınma yara oluşma ya da pişik gibi sorunlar yaşanabilir. Bunlar için pişik kremi ya da pudra olması gerekir.

bebeğin bezini değiştirirken nazik ve yavaş davranın

BEBEK BEZİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

  1. Öncelikle bebeğin değiştirileceği alan iyice havalandırılmalı ve hava almaya devam edecek rahat bir alan olmalıdır. 
     
  2. Ayrıca bebeğin dikkatini farklı bir noktada toplamak için sürekli gülümseyip konuşun. Eline de mutlaka bir oyuncak verin.
     
  3. Sırt üstü yatırılacak olan bebek için mutlaka bir yumuşak yer ayarlanmalı. Üzerine de farklı bir bez sermelisiniz. 
     
  4. Ellerinizi iyice sabunla dezenfekte edip yıkayın ve bebeğe dokunmadan önce hiç bir yere dokunmayın.
     
  5. Takılan bezi açın ve bebeklerin ayaklarında nazikçe tutum havaya kaldırın. Bezi altından çekip kenara koyun. Daha sonra temizleme bezi ile nazikçe her alanı temizleyin. Temizlemeye kasıklardan başlayın. Cinsel organ için ayrı bir bez kullanın. Kalıntı bırakmamak için bir kaç defa silin. 
     
  6. İki günde bir ortam sıcaklığını ayarlayarak bebeği iyice sildikten sonra küçük bir küvetin içine ılık su koyun. Bebeği oraya koyup küçük bir bez parçası yardımıyla belden aşağısını ovalayın. 
     
  7. Temiz beze yeniden uzandırın. Eğer sindirim sorunu yoksa bebeği hemen altına yeni bir bez bağlamayın. Biraz daha rahat olmasını bekleyin. Ortalama 5 -10 dakika sonra altını temiz bir bez yerleştirin.
     
  8. Yerleştirirken yine ayak uçlarından nazikçe tutup havaya kaldırın. Sırt kısmında belinin biraz üstüne gelecek şekilde bezi yerleştirin. Sonra pişik kremini ince bir tabaka olarak sürün.
     
  9. Bebeği yeniden bırakıp bacaklarının arasından bezi karın kısmına doğru çekin çok sıkı sıkı bağlamadan bezin yapışkan kısımlarını açıp yapıştırın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.