enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
34,5319
EURO
36,2608
ALTIN
3.004,45
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C

Barış Manço Müzesi Evi nerede, nasıl gidilir? 2022 Barış Manço Müzesi ziyaretçi saatleri

Geride bıraktığı unutulmaz eserleri ile 7’den 70’e milyonların sevgisini kazanan ünlü sanatçı Barış Manço’nun evi uzun yıllardır müze olarak …

Barış Manço Müzesi Evi nerede, nasıl gidilir? 2022 Barış Manço Müzesi ziyaretçi saatleri
01.02.2022
271
A+
A-

Geride bıraktığı unutulmaz eserleri ile 7’den 70’e milyonların sevgisini kazanan ünlü sanatçı Barış Manço’nun evi uzun yıllardır müze olarak ziyaretçilerine kapılarını aralıyor. Peki, Barış Manço Müzesi nerede? Barış Manço’nun evi nerede? Barış Manço’nun evi ne zaman müze oldu? Barış Manço Müzesi’nde neler var? 2022 Barış Manço Müzesi Giriş Ücreti en kadar, ziyaretçi saatleri nedir? İşte yanıtlar…

“Dağlar Dağlar”, “Gülpembe”, “Domates Biber Patlıcan”, “Kara Sevda”, “Dönence” ve “Hal Hal” gibi hafızalara kazınan şarkılarıyla Türk müziğine damga vuran Barış Manço, ülkemizde 7’den 70’e herkesin sevgisini kazanan unutulmaz sanatçılardan biridir. “Adam Olacak Çocuk” gibi çocuklar için yaptığı eğitici özgün TV programları ile çocuklarında kalplerinde de çok özel bir yere sahip olan Barış Manço’nun yaşamını sürdürdüğü ve eserlerini ürettiği evi, günümüzde müze olarak ziyaretçilerine kapılarını aralıyor. Gelin, Barış Manço’ya dair pek çok detayın gözler önüne serildiği Barış Manço Müzesini birlikte adım adım keşfedelim.

BARIŞ MANÇO MÜZESİ NEREDE? BARIŞ MANÇO’NUN EVİ NEREDE?

Her yıl binlerce ziyaretçiye kapılarını aralayan Barış Manço Müzesi, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yer almaktadır. Barış Manço’nun eşi ve iki oğluyla birlikte uzun yıllar yaşadığı Moda semtindeki bu ev “Barış Manço 81300 Moda” olarak isimlendirilmektedir. Eğer yolunuz Anadolu Yakası’na düşerse mutlaka Türk ve Dünya müziğine adını altın harflerle kazıyan Barış Manço’nun evine uğramalısınız. 

BARIŞ MANÇO’NUN EVİ NE ZAMAN MÜZE OLDU? BARIŞ MANÇO MÜZESİ’NDE NELER VAR?

Barış Manço’nun 1999 yılında hayatını kaybedene kadar çocukları ve eşiyle yaşamını sürdürdüğü Barış Manço Evi, ünlü sanatçının “Bir insan en son ne zaman bahsedilmekten vazgeçilirse, o zaman ölmüş sayılır” sözünden yola çıkarak 2010 yılında müzeye dönüştürülmüştür.

barış manço müzesi evi

19’uncu yüzyılın Viktoryen tarzında mimarisini gözler önüne seren Barış Manço Müzesi binasının 1895 yılında Mr. Dowson adında bir İngiliz tarafından yaptırılmıştır. Bu tarihi köşk geçmişte Zühtü Paşa’nın torunu olan Afife Pelin Hanım’ın da yaşamını sürdürdüğü yer olarak bilinmektedir. 

barış manço moda 81300

Tarihi olarak büyük bir önem arz eden bu ev, Barış Manço’nun eşi Lale Manço, oğulları Doğukan Hazar ve Batıkan Zorbey ile birlikte Kadıköy Belediye tarafından yapılan özenli çalışmalar sonucunda Barış Manço’nun hatıralarıyla müzeye dönüştürülmüştür. 

barış manço müzesi salonu

Müzeye ilk adımınızı attığınız anda Barış Manço’nun ünlü şarkısı Domates Biber Patlıcan’dan esinlerek yapılmış domates, biber ve patlıcan maketlerini göreceksiniz. Aynı zamanda köşkün girişinde Barış Manço’nun öldüğü gün sevdikleri tarafından yazılan notlar göze çarpmaktadır.

barış manço müzesi notları

Salon, yemek odası ve kıyafet odasının yer aldığı müzenin giriş katında en dikkat çeken detay Barış Manço’nun Avusturya’dan aldığı ve bestelerinin mimarı olan “Steinway B210” kuyruklu piyanosudur. Bu kıymetli piyanonun hemen yanı başında Heykeltıraş Murat Daşkın’ın imzasını taşıyan Barış Manço heykeli yer almaktadır. 

barış manço müzesi moda

Ziyaretçilerini son derece nostaljik bir yolculuğun içerisine sürükleyen Barış Manço Müzesi’nde cam objeler, dünyanın dört bir köşesini yansıtan tablolar, antika mobilya takımları, sahne kıyafetleri ve özellikle Manço’nun “Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” şarkısının klibinde giydiği meşhur çizmeleri ziyaretçilerin odak noktası haline geliyor. 

barış manço evi müzesi

Ünlü sanatçının müzik hayatı boyunca sahip olduğu ödüller ve madalyaların da sergilendiği müzenin ikinci katında ise “Adam Olacak Çocuk” adı verilen çocuklar için özel olarak ayrılan bir bölüm yer almaktadır. Öte yandan evde yazlık ve kışlık olarak adlandırılan iki bahçe de dikkatleri üzerine çekmektedir.

barış manço müzesi evinden kareler

2022 BARIŞ MANÇO MÜZESİ GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR? BARIŞ MANÇO MÜZESİ ZİYARETÇİ SAATLERİ 

Barış Manço Müzesi Evi’ne gitmeyi düşünüyorsanız; büyükler için 10 TL öğrenciler için 5 TL giriş ücreti ödemeniz gerekmektedir. Öte yandan; dini bayramlar ve Pazartesi günleri dışında müzeyi her gün saat 09:00 ve 16:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

barış manço balmumu heykeli

BARIŞ MANÇO MÜZESİ’NE NASIL GİDİLİR? BARIŞ MANÇO MÜZESİ ADRESİ

  • İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Barış Manço Müzesi’ne İstanbul’un farklı noktalarından metrobüs hattını kullanarak ulaşım sağlamanız mümkündür. Söğütlüçeşme durağında inerek kısa bir yürüme mesafe sonrası Kadıköy Moda’da yer alan Barış Manço Müzesi’ne ulaşım sağlayabilirsiniz. 
  • Eğer Avrupa Yakası’ndan ulaşım sağlayacaksanız aynı zamanda vapur kullanarak Kadıköy’den Barış Manço Müzesi’ne kolaylıkla gidebilirsiniz.

Müzenin açık adresi ise şu şekildedir: 

Caferağa Mahallesi, Yusuf Kamil Paşa Sok. No:5, 34710 Kadıköy/İstanbul

Barış Manço şovalye odası

Türkiye’nin adresini ezbere bildiği bu müzeye gelerek “Barış” dolu bir gün geçirebilirsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.