<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpartichpmhp
DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
ALTIN
4.095,06
BIST
9.432,55
DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
ALTIN
4.095,06
BIST
9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
15°C
İstanbul
15°C
Açık
Pazartesi Çok Bulutlu
14°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Çok Bulutlu
16°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

Bakan Memişoğlu duyurdu… CAR-T hücre tedavisinde yerli üretim

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kanser tedavisinde kullanılan (CAR-T) hücre terapisinin Türkiye’de üretimi için çalışmalara başlandığını açıkladı.

Bakan Memişoğlu duyurdu… CAR-T hücre tedavisinde yerli üretim
02.03.2025
0
A+
A-

ANKARA (İGFA) – Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yeni gelişmeyi “Sizlere bir müjdemiz var” diyerek sosyal medya hesabından duyurdu.

Üreten Sağlık Modelimizin lokomotifi Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ile yürütülen çalışmalar neticesinde “CAR-T Hücre Tedavisi”nin yerli üretim sürecini başlattıklarını açıklayan Bakan Memişoğlu, “Özellikle bazı kanserlerin tedavisinde ileri teknoloji yöntemlerden biri olan CAR-T Hücre Tedavisi’ni yerli imkânlarla üreterek vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Sağlığın bilimini ve teknolojisini üreten lider ülkelerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Memişoğlu, bu kapsamda, öncelikli olarak CD19 CAR-T hücre tedavisinin AT101’in Türkiye’de yerel üretim altyapısı oluşturulacağını ve sonrasında hematolojik kanser tedavisi için onay sürecinin başlatılacağını açıkladı.

Üretim süreci ve gerekli eğitimler tamamlandıktan sonra ülkemizdeki ilk hastanın 2026 yılında tedaviye erişiminin sağlanmasının hedeflendiğini kaydeden Bakan Memişoğu, TÜSEB üzerinden “Sağlık alanında yeni bir şey üreteceğim, yeni bir vizyon ortaya koyacağım.” diyen bilim insanlarımızı desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.